Το Ισλαμικό Κράτος έχει σκοτώσει τουλάχιστον 2.000 ανθρώπους εκτός των πεδίων μαχών

599

μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 2.154 ανθρώπους εκτός των πεδίων μαχών στη Συρία από τα τέλη Ιουνίου, όταν η οργάνωση κήρυξε ένα χαλιφάτο στα εδάφη που έχει καταλάβει, γνωστοποίησε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Αποκεφαλισμοί, λιθοβολισμοί ή εκτελέσεις με σφαίρες περιλαμβάνονται στις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές για να σκοτώσουν τα θύματά τους στη Συρία εκτός των πεδίων μαχών, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που απηύθυνε έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αντιδράσει.

«Θα συνεχίσουμε να απευθύνουμε έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ προκειμένου να αναλάβει επειγόντως δράση και να σταματήσει τους φόνους που συνεχίζονται να διαπράττονται με θύματα τους γιους της Συρίας παρά το γεγονός ότι τα μέλη του κωφεύουν στις κραυγές οδύνης του συριακού λαού», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το Ισλαμικό Κράτος, που έχει επίσης καταλάβει μεγάλα τμήματα του Ιράκ, έχει ιδρύσει ισλαμικά δικαστήρια σε πόλεις και χωριά προκειμένου να ελέγχει εάν εφαρμόζεται αυτό που ονομάζει «ισλαμικός νόμος».

Το Παρατηρητήριο επισημαίνει ότι στα αριθμητικά στοιχεία που παρουσίασε περιλαμβάνονται μαχητές, άμαχοι ακόμα και 126 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που επιχείρησαν να αυτομολήσουν από την οργάνωση ή κατηγορήθηκαν ότι ήταν κατάσκοποι.

Στους θανάτους αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι ξένοι δημοσιογράφοι που εκτελέστηκαν διά αποκεφαλισμού και ο Ιορδανός πιλότος τον οποίο έκαψαν ζωντανό μαχητές της οργάνωσης, για αυτό ακριβώς θεωρείται πιθανόν ο αριθμός των θυμάτων να είναι ακόμα υψηλότερος, τόνισε ο πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Εκατοντάδες άνθρωποι που πιστεύεται ότι έχουν συλληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος παραμένουν αγνοούμενοι, προσέθεσε ο ίδιος.

Μία από τις χειρότερες σφαγές που διέπραξαν οι τζιχαντιστές ήταν εκείνη εναντίον των μελών της σουνιτικής φυλής Σεϊτάτ που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε τουλάχιστον 930 μέλη της φυλής Σεϊτάτ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

 

Πηγή: newsit.gr