Νέο περιστατικό bullying σε βάρος 13χρονου μαθητή της Α’ Γυμνασίου έφερε στο φως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε περιοχή των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Το παιδί εμφάνιζε τάσεις φυγής από το σχολείο του και είχε αυτοκτονικούς ιδεασμούς.

Ο λόγος, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, είναι ότι ένας συμμαθητής του είχε χακάρει τον υπολογιστή του και εξαπέλυε σε βάρος μαθητών του σχολείου του σεξιστικά σχόλια μέσω διαδικτύου.

Ο ανήλικος δράστης κατάφερε να εισβάλει ηλεκτρονικά μέσω Skype στον υπολογιστή του 13χρονου. Κατάφερε να υποκλέψει όλα τα αρχεία και το σημαντικότερο να βρίζει τους συμμαθητές του, εμφανιζόμενος ως ο 13χρονος.

Ο δράστης εμφάνιζε το παιδί να προβαίνει σε υποτιμητικά σχόλια για τον «εαυτό» του και ακόμη χειρότερα για τους άλλους μαθητές της τάξης συνοδευμένα από μηνύματα και βίντεο.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από έγκληση, που υπέβαλε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο πατέρας του 13χρονου Έλληνα.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, άγνωστος δράστης παραβίασε τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού του γιου του και στη συνέχεια και για 6 ημέρες, απέκτησε την απόλυτη διαχείρισή του, ενώ προσποιούμενος ότι πρόκειται για το ανήλικο θύμα απέστειλε σωρεία εξυβριστικών μηνυμάτων και βίντεο σε άλλους χρήστες της επίμαχης ιστοσελίδας.

Από την διαδικτυακή έρευνα εντοπίστηκαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη, σε οικία 48χρονου αλλοδαπού, ενώ από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην οικία, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 13χρονου γιου του. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Tα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις και η δικογραφία που σχηματίστηκε για παράνομη διείσδυση σε υπολογιστικά συστήματα και εξύβριση μέσω διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

huffingtonpost.gr