Συγκλονιστικές φωτογραφίες μέσα από το δράμα των μεταναστών στη Μεσόγειο (PHOTOS)

642

Οι φωτογραφίες του απεικονίζουν τις δραματικές στιγμές που ζουν πολλοί συνάνθρωποί μας στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν μία καλύτερη ζωή για αυτούς και τα παιδιά τους

Ο Juan Medina φωτογραφίζει τις απελπισμένες προσπάθειες μεταναστών να φτάσουν στην Ευρώπη εδώ και δύο δεκαετίες.
Οι φωτογραφίες του απεικονίζουν τις δραματικές στιγμές που ζουν πολλοί συνάνθρωποί μας στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν μία καλύτερη ζωή για αυτούς και τα παιδιά τους και αποτελούν πραγματική «γροθιά στο στομάχι».
Μία από αυτές μάλιστα, η οποία τραβήχτηκε στις Κανάριες Νήσους το 2004 κέρδισε το βραβείο Word Press και αποτελεί μία από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες της φρίκης ενός ναυαγίου.

Σε σημερινό αφιέρωμα του BBC στον ακτιβιστή φωτογράφο, ο Medina περιγράφει πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή του με το θέμα των μεταναστών και εξηγεί γιατί συνεχίζει μετά από τόσα χρόνια να καταγράφει τον αγώνα αυτών των ανθρώπων.

«Σαν φωτορεπόρτερ έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε τις εξελίξεις με τα ίδια μας τα μάτια, όμως αυτή η υπόθεση μας αφορά όλους, αφού λαμβάνει χώρα στο κατώφλι μας» υπογραμμίζει ο Medina και προσθέτει: «Αυτοί οι άνθρωποι είναι γείτονές μας, θα μπορούσαν να ζουν στην ίδια πολυκατοικία με εμάς, να μας πουλάνε τρόφιμα ή να πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο με τα παιδιά μας».

 

Πηγή: protothema.gr