Ο δράκος του Facebook: Μια απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως!

928

 

Ως τον “δράκο του Facebook” χαρακτηρίζει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο επικεφαλής της Μανώλης Σφακιανάκης τον 22χρονο που συνελήφθη για την υπόθεση της 14χρονης.

Όπως αποκαλύφθηκε με αφορμή τον εκβιασμό σε βάρος του κοριτσιού ο νεαρός είχε μπλέξει στα δίχτυα του τουλάχιστον 500 ανήλικα παιδιά, τα περισσότερα κορίτσια από 13 ως 14 ετών.

Εκτός από τα βίντεο που έστειλε στον 22χρονο η 14χρονη οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν βρει στην κατοχή του και άλλα βίντεο. Τώρα οι ειδικοί αναζητούν και άλλα θύματα του δράκου, ενώ οι υπόθεση φαίνεται ότι μπορεί να έχει και άλλες προεκτάσεις.

Τώρα οι αστυνομικοί εξετάζουν και το ενδεχόμενο ο 22χρονος να πωλούσε τα βίντεο με τις ανήλικες κοπέλες σε παιδόφιλους καθώς όπως λένε έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στο newsit ανάλογα βίντεο “πιάνουν” στην “αγορά” 1.000 ή και 2.000 ευρώ το ένα.

Οι αστυνομικοί σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit έχουν μείνει άναυδοι από το περιεχόμενο των βίντεο αυτών και τις πράξεις στις οποίες ο 22χρονος ανάγκαζε τα ανήλικα κοριτσάκια να προβαίνουν.

Οι πληροφορίες του newsit αναφέρουν σχετικά με τον 22χρονο δράστη πως πρόκειται για γόνο ευκατάστατης οικογένειας των βορείων προαστίων της Αθήνας που στους αστυνομικούς δήλωσε σπουδαστής.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης κάνει έκκληση μέσω του newsit στους γονείς να μην δημοσιοποιούν φωτογραφίες των παιδιών τους σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Παράλληλα επισημαίνει στους γονείς των οποίων τα παιδιά διατηρούν δικό τους προφίλ σε ανάλογες σελίδες να ασκούν τακτικό έλεγχο ώστε να προλαμβάνουν πιθανές παρενοχλήσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ

newsit.gr