Είδε τόσα πολλά. Στα 12 χρόνια της, τα μάτια της αντίκρισαν τον τρόμο, ανθρώπους να πνίγονται, την οικογένειά της να χάνεται μέσα στα κύματα. Και θέλει να σώσει τους άλλους.

Είναι ένα κοριτσάκι από την Γκάμπια, που επέζησε από ναυάγιο δουλεμπορικού στη Μεσόγειο. Οι συγγενείς και οι φίλοι της ήταν ανάμεσα στους 400 ανθρώπους που πνίγηκαν. Για αυτό έγραψε μία επιστολή απευθυνόμενη σε όλους όσοι θέλουν να αναζητήσουν μία καλύτερη τύχη στην Ευρώπη. Και τους παρακαλά με κάθε τρόπο «Μην έρχεστε!».

Η 12χρονη έγραψε μία επιστολή και ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση «Κοινότητα του πάπα Ιωάννη ΧΧΙΙΙ», που έχει αναλάβει τη φροντίδα της.

«Ερχομαι από τη Γκάμπια. Διέσχισα την θάλασσα για να φθάσω στην Ιταλία. Πολλοί άνθρωποι πέθαναν, οι καλύτεροι φίλοι μου, οι αδελφές μου και οι αδελφοί μου πέθαναν στα κύματα», γράφει η μικρή στη συγκλονιστική επιστολή της.

«Είδα πολλά να συμβαίνουν για τα οποία δεν μπορώ να μιλήσω. Αυτό που μόνο μπορώ να πω είναι να προειδοποιήσω τους ανθρώπους που θέλουν να έρθουν: μην έρχεστε, σας παρακαλώ, αδέλφια μου, διότι είναι σκληρό να λες αντίο», συνεχίζει. «Παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ», γράφει.

Το κοριτσάκι έφτασε στην Ιταλία στις 14 Απριλίου. Ηταν ανάμεσα στους 150 που επέζησαν. Οπως προκύπτει από την έρευνα, είχε επιβιβαστεί στη Λιβύη σε δουλεμπορικό. Οι γονείς και ο αδελφός της ταξίδευαν στο αμπάρι. Για εκείνη και τη λίγο μεγαλύτερη αδελφή της, είχαν πληρώσει περισσότερα χρήματα για να μείνουν στη γέφυρα.

Οταν το πλοίο άρχισε να βυθίζεται, η αδερφή της χρησιμοποίησε τις τελευταίες δυνάμεις που της απέμεναν για να σώσει τη 12χρονη. Εκανε ό,τι μπορούσε για να την κρατήσει στην επιφάνεια της θάλασσας. Η ίδια όμως δεν κατάφερε να σωθεί. Σταμάτησε να παλεύει με τα κύματα μόλις φάνηκε στον ορίζοντα το πλοίο που τους διέσωσε.