Περπάτησαν δύο χιλιόμετρα ζητώντας να σταματήσει η βία – Πάνω από 300 συμμετέχοντες στην πορεία «Walk a Mile in Her Shoes»
Στην αφίσα από την ταινία-διαμάντι του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Ψηλά τακούνια» παρέπεμπε η εικόνα δεκάδων ανδρών στη Βηρυτό που αποφάσισαν να φορέσουν κόκκινα τακούνια για να διαδηλώσουν υπέρ των γυναικών.

takounia 1

Για πρώτη φορά στη Μέση Ανατολή διεξήχθη η διαδήλωση γνωστή διεθνώς ως «Walk a Mile in Her Shoes», που διοργανώθηκε από την οργάνωση προστασίας γυναικείων δικαιωμάτων KAFA, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 300 άνδρες, οι οποίοι απαρνήθηκαν για λίγη ώρα τα παπούτσια τους για τις σαφώς πιο άβολες κόκκινες γόβες.

takounia 2

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα η χθεσινή κινητοποίηση βρήκε μεγάλη ανταπόκριση με τους άνδρες να περπατούν για δύο χιλιόμετρα απαιτώντας ίσα δικαιώματα για τις γυναίκες και ζητώντας την τιμωρία όσων τις κακοποιούν.

takounia 3

Με πλακάτ που έγραφαν «Η σιωπή κρύβει τη βία», «Πάτα τη βία με τα τακούνια σου» και «Να είσαι υπερήφανος, περπατάς με τα τακούνια της», οι ακτιβιστές ζητούν να σταματήσουν τα περιστατικά βίας τη στιγμή που στον Λίβανο μία γυναίκα τον μήνα πέφτει θύμα δολοφονίας από τον σύζυγό της, ενώ χιλιάδες ακόμα κακοποιούνται.

takounia 5

takounia 6

takounia 7

takounia 8

Πηγή: protothema.gr