ΑΙΣΜΟΣ! Μαία χτυπά βάναυσα νεογέννητο μωρό για να σταματήσει να κλαίει (VIDEO)

1830

Τις τελευταίες ώρες, σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη το βίντεο που έχει γίνει viral σ’ όλο το διαδίκτυο, δείχνοντας μια μαία να χτυπά βάναυσα ένα νεογέννητο μωράκι.

Στο βίντεο ο καθένας μπορεί να διακρίνει ότι η μαία μπροσπαθεί να ηρεμήσει το βρέφος που κλαίει με τον πιο απάνθρωπο τρόπο. Κακοποιώντας το! Χτυπάει το μωρό, το ταρακουνάει, προσπαθεί με την κουβέρτα και το σεντονάκι να του κλείσει το στόμα και αφού το μικρό, προφανώς, ηρεμεί προσπαθεί να το ταΐσει λίγο αργότερα πάλι με τον χειρότερο τρόπο… σπρώχνοντας το μπιμπερό στο στοματάκι του.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πώς το Σύνδρομο Ανατάραξης Μωρού (ΣΑΜ), (συμβαίνει όταν ταρακουνάς βίαια ένα μωρό) είναι ένας σοβαρός εγκεφαλικός τραυματισμός και συνήθως συμβαίνει όταν ένας εξουθενωμένος γονιός ή αυτός που φροντίζει το μωρό χάνει τον έλεγχο. Ο καθένας που γίνεται μάρτυρας ενός τέτοιου επεισοδίου μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ότι κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο.

Τι προκαλεί σε ένα μωρό το ΣΑΜ:
Να πέσει σε λήθαργο
Να παρουσιάσει εκνευρισμό
Να κάνει εμετό
Να αρνείται να φάει
Να παρουσιάσει δυσκολία στην αναπνοή
Να πάθει σπασμούς
Να πέσει σε κόμμα

Σε έρευνα που διεξήχθη στην Αμερική υπολογίστηκε ότι περίπου 3.000 παιδιά κάθε χρόνο υποφέρουν από το ΣΑΜ λόγω κακοποίησης . Το 25% αυτών πεθαίνει ενώ το 60% παθαίνει μόνιμες νευρολογικές βλάβες (σωματική αναπηρία, διανοητική καθυστέρηση, τύφλωση, κώφωση κλπ.)

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο!

 

anatropionline.gr