Με αφορμή την τραγική δολοφονία της 4χρονης Άννυ, αυτές είναι οι δέκα παιδοκτονίες που συγκλόνισαν τη χώρα.

1972: Ο Βασίλης Λυμπέρης περιλούζει με βενζίνη και βάζει φωτιά στο σπίτι του, την ώρα που κοιμόντουσαν μέσα η εν διαστάσει γυναίκα του, τα δύο ανήλικα παιδιά τους και η πεθερά του. Καταδικάστηκε τετράκις εις θάνατον και εκτελέστηκε το 1972. Ήταν ο τελευταίος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στην Ελλάδα.

1987: Ενας πατέρας πυροβολεί και σκοτώνει τα τρία του παιδιά και αμέσως αυτοκτονεί.

1994: Ο 40χρονος Μανώλης Δουρής, πατέρας 7 παιδιών, βιάζει και σκοτώνει τον 6χρονο γιο του Νίκο. Απαγχονίστηκε στη φυλακή δύο χρόνια μετά.

1994: Ο 43χρονος Νίκος Δημόπουλος σκοτώνει τον 16χρονο γιο του στον ύπνο του με τσεκούρι.

1996: Ο 54χρονος Απόστολος Κοσμάς σκοτώνει με τσεκούρι τον 27χρονο γιο του Βαγγέλη, ο οποίος έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και μετά καίει τη σωρό του. Πέθανε από έμφραγμα μέσα στη φυλακή.

1996: Ο 35χρονος Κώστας Ματσούκας, πυροβολεί και σκοτώνει τον 5χρονο γιο του Γιάννη, για να εκδικηθεί τη φίλη του, με την οποία είχαν αποκτήσει το παιδί.

1997: Η 48χρονη Παναγιώτα Τσιφρικά δηλητηρίασε την ανύπαντρη 22χρονη κόρη της, η οποία ήταν 9 μηνών έγγυος, γιατί δεν άντεχε την κατακραυγή του κόσμου.

1999: Ο Γιώργος Μεταξάκης πνίγει τα τρία αγόρια του, 12, 4 και 2 ετών στον Αλμυρό ποταμό στο Ηράκλειο της Κρήτης για να εκδικηθεί τη γυναίκα του. Καταδικάστηκε σε τρις ισόβια.

2014: Ένα αγοράκι 2,5 ετών μεταφέρεται νεκρό από τη μητέρα του και τον φίλο της στο Κέντρο Υγείας Μοιρών στο Ηράκλειο Κρήτης. Το ζευγάρι των Βούλγαρων υποστήριξε πως έριχνε καυτό νερό στην πλάτη του μωρού για να το βοηθήσει να ενεργηθεί.

2014: 75χρονος πυροβολεί και σκοτώνει τον γιο του και στη συνέχεια καίει τη σωρό του ανήμερα τον 15αυγουστο. Από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι ο γιος του ήταν βίαιος και ξυλοκοπούσε αυτόν και την οικογένεια του.

 

athensmagazine.gr