Χρυσές αμμώδεις παραλίες με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και καταπράσινες εκτάσεις με εξωτικά φυτά και φρούτα, ξαπλώστρες και ομπρέλες κάτω από το δυνατό ήλιο και ατέλειωτες στιγμές χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα… Η Κούβα αποτελεί την τέλεια πρόταση για ταξίδι, καθώς διαθέτει όλα τα παραπάνω, μα και πολλά περισσότερα.
Η κουβανική κουζίνα είναι, ουσιαστικά, μια μείξη της ισπανικής με τις γεύσεις της Καραϊβικής. Σε αφθονία θα βρείτε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, με ιδιαίτερη έμφαση στον αστακό, κοτόπουλο και χοιρινό, κατά κύριο λόγο ψητά ή τηγανιτά. Όλα τα πιάτα συνοδεύονται σχεδόν πάντα από ρύζι, ωμά λαχανικά και τηγανιτές πατάτες ή μπανάνες.
Από κροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί και ζαμπόν μέχρι απίστευτα γλυκά, η κουζίνα της Κούβας προσφέρει πλούσιες και απολαυστικές γεύσεις.
Γνωστό και ως κουβανέζικο χάμπουργκερ, το frita είναι από μοσχαρίσιο κιμά, που μερικές φορές αναμειγνύεται με chorizo και ολοκληρώνεται με τραγανές πατάτες. Σε ορισμένα μέρη προσθέτουν ακόμη και ένα τηγανητό αυγό.
Το καλαμπόκι τρώγεται λίγο διαφορετικά στην Κούβα. Το καλαμπόκι ψήνεται, πασπαλίζεται με τυρί cojita, με σκόνη τσίλι και χυμό λάιμ, δίνοντας πλούσια και πικάντικη γεύση.
Παρά το γεγονός ότι η Ισπανία είναι ο παραδοσιακός προορισμός για παέγια, η Κούβα προσφέρει τη δική της εκδοχή που γίνεται με ζαμπόν, κοτόπουλο, μύδια, chorizo, γαρίδες, χτένια και αστακό.
Το ζεστό churro είναι πασπαλισμένο με κρυστάλλους ζάχαρης, ελαφρώς τραγανό στο εξωτερικό, και μαστιχωτό στο εσωτερικό. Είναι ένα must φαγητό του δρόμου. Βλέποντας το churros σας να γίνει είναι η μισή διασκέδαση.
Μπορεί να γνωρίζετε αυτά ως κροκέτες, αλλά στην Κούβα είναι γνωστά ως Croquetas. Είναι τηγανητές μπάλες με λιωμένο τυρί και με κομμάτια ζαμπόν.
Αν και το ropa vieja δεν έχει το πιο ελκυστικό όνομα για φαγητό καθώς αυτό σημαίνει κυριολεκτικά «παλιά ρούχα» στα ισπανικά, είναι όμως ένα πεντανόστιμο μείγμα τεμαχισμένο με βόειο κρέας βρασμένο σε σάλτσα ντομάτας και σερβίρεται με ρύζι ή πάνω σε tortillas.
Οι Plantains (μέλος της οικογένειας της μπανάνας, αλλά υψηλότερη σε άμυλο και χαμηλότερη σε ζάχαρη) είναι η βάση της κουβανέζικης κουζίνας. Τα Platanos maduros είναι καραμελωμένες μπανάνες που έχουν ελαφρά τηγανιστεί, ώστε να ροδίσουν.
Το Huevos habaneros είναι ένα πολύ γνωστό κουβανέζικο πιάτο, που αποτελείται από αυγά ψημένα με ντομάτα, σκόρδο, πιπεριά, και σάλτσα κρεμμύδι.
Το Chicharrones είναι τραγανό τηγανητό χοιρινό, το οποίο μπορεί να γίνει είτε από χοιρινό δέρμα ή τηγανητή χοιρινή κοιλιά.
Το κρέας και οι πατάτες της Κούβας, το λευκό ρύζι και τα μαύρα φασόλια είναι ένα κοινό πιάτο γνωστό στα ισπανικά ως moros y Cristianos.
Πηγή: newmoney.gr