Υπόθεση Μπεν: Για δεύτερη φορά νεαρός ισχυρίστηκε ότι είναι ο “μικρός” Μπεν

844
Αφορμή για να “αναζωπυρωθούν” οι ελπίδες της οικογένειας του “μικρού” Μπεν, ήταν το τηλεφώνημα ενός νεαρού που κάλεσε τις αστυνομικές αρχές του Γιορκσάιρ και δήλωσε ότι έμοιαζε αρκετά με την ενήλικη εκδοχή του Μπεν Νίνταμ, όπως διαμορφώθηκε με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Ο Independent αφιέρωσε ένα ακόμη άρθρο στην υπόθεση εξαφάνισης του Μπεν Νίνταμ πριν από 24 χρόνια στην Κω, ωστόσο οι ελπίδες εξανεμίζονται ξανά, αφού οι αρχές τονίζουν πως αποκλείεται ο άνδρας αυτός να είναι ο 26χρονος σήμερα Μπεν.

Το άρθρο αναφέρι ότι πριν από μερικά χρόνια, είχε γίνει και πάλι εξέταση DNA στον νεαρό αυτό, κάτι που διαπίστωσε στη συνέχεια η βρετανική αστυνομία.

Στη σελίδα του Facebook «Help Find Ben Needham» τονίζεται σε σχετική ανάρτηση: “Ο άνδρας που κάλεσε την τηλεοπτική εκπομπή («Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη) είναι παλιό στοιχείο”.

“Tουλάχιστον 30 άνθρωποι ήρθαν σε επαφή με την αστυνομία του Γιορκσάιρ μετά την έκκληση της μητέρας του Μπεν για νέες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση”, υπογραμμίζει ακόμη ο Independent, την ώρα που οι βρετανικές αρχές συνεργάζονται με την ΕΛ.ΑΣ. για να βρεθεί ο Μπεν Νίνταμ.

Μεταξύ της 9μελούς ομάδας των αστυνομικών συμπεριλαμβάνονται και δύο που μιλούν ελληνικά και κάνουν έρευνες βάσει των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής.

Συγκίνηση
Την ίδια ώρα, την συγκίνησή της για την τεράστια ανταπόκριση των πολιτών, εξέφρασε η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ, η οποία εμφανίζεται εντυπωσιασμένη τόσο από τις προσπάθειες της αστυνομίας όσο της ειδικής ομάδας ερευνών “που μας έκανε υπερήφανη”.

Παράλληλα επεσήμανε ότι “είναι φανταστικό να γνωρίζω ότι το ελληνικό κοινό λαμβάνει στα σοβαρά την εξαφάνιση του Μπεν και θέλει να μας βοηθήσει”.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας, μιλώντας επίσης στον Independent τόνισε: “Πολλά κομμάτια έχουν συγκεντρωθεί από το κοινό, εκ των οποίων ονόματα δύο ατόμων με τα οποία έχουμε ήδη μιλήσει και έχουμε υποβάλει σε εξέταση DNA. Αποδείχθηκαε ότι κανείς από τους δύο δεν είναι ο Μπεν. Μία φωτογραφία ενός τρίτου ατόμου εστάλη στην εκπομπή. Δεν αποτελεί προς το παρόν κλειδί στην έρευνα, ωστόσο, η αστυνομία θα επικοινωνήσει μαζί του ως μέρος της έρευνας”.

Πηγή: independent.co.uk