Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της ΕΡΤ…
Διονύση Τσακνή και τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη είχε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, από τους οποίους ζήτησε μια ΕΡΤ αντικειμενική, όχι φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης, που θα βάζει την κυβέρνηση στον πυρήνα της πολιτική κριτικής από τα ενημερωτικά προγράμματα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ΕΡΤ ανοίγει την επόμενη Δευτέρα, ενώ σημείωσε ότι πρώτο μέλημα της νέας διοίκησης θα είναι η ομαλή επιστροφή των εργαζομένων.

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε στους κ.κ. Τσακνή και Ταγματάρχη την απόφαση της νέας κυβέρνησης να ξεκινήσει μια προσπάθεια ριζικής επαναλειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης έξω από τις παθογένειες του παρελθόντος.

Ζήτησε μια ΕΡΤ «πολυφωνική, ανεξάρτητη, που θα αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός κάλεσε τη νέα διοίκηση να αποκαταστήσει τη χαμένη σχέση των πολιτών με την ΕΡΤ που προκάλεσε το μαύρο.

«Το έργο σας θα είναι δύσκολο, η πρόκληση και οι προσδοκίες υψηλές. Σας ζητώ η κυβέρνηση να βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής κριτικής από τα ενημερωτικά προγράμματα της ΕΡΤ. Όραμά μας είναι μια ΕΡΤ αντικειμενική και όχι φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης. Αναμένω άμεσα να ετοιμάσετε τη Συμφωνία Αρχών που προβλέπει ο νέος νόμος, συμφωνία που θα σας θωρακίζει από οποιαδήποτε απόπειρα ‘εργαλειοποίησης’» είπε.

Ο κ. Τσίπρας έκλεισε το επόμενο ραντεβού στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου στις 11 Ιουνίου, ημέρα που έκλεισε η ΕΡΤ πριν από δύο χρόνια, «για να γιορτάσουμε τη νίκη του αγώνα».

news.in.gr