– Τραγωδία στον Κολωνό για τον αστυνομικό που έφυγε από το χέρι του ίδιου του γιουτου
– Από λάθος εκπυρσοκρότησε το υπηρεσιακό όπλο του άνδρα της Ασφάλειας που ήταν γεμάτο
– Τραυματίστηκε και ο πατροκτόνος
– Θρήνος στον Πολιστικό Σύλλογο που διατηρούσε το θύμα και δίδασκε παραδοδιακούς χορούς
– Συντετριμμένοι οι γείτονες και οι φίλοι του 59χρονου μιλούν στο Newsit
– Τι λέει εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ για το ατύχημα

Mια στιγμή απροσεξίας ήταν αρκετή για να βυθιστεί στο πένθος μια οικογένεια και μια ολόκληρη γειτονιά στον Κολωνό.

Πως συνέβη το κακο
Το απόγευμα της Δευτέρας, γύρω στις 6.30, ο 59χρονος αστυνομικός (υπηρετούσε στην Ασφάλεια) βρισκόταν στον Πολιτιστικό Σύλλογο “Ορφέας” που διατηρούσε στον Κολωνό όπου και δίδασκε παραδοσιακούς χορούς.

 

Στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζεται ο Πολιτιστικος Σύλλογος “Ορφέας’ γείτονες και φίλοι αφήνουν λίγα λουλούδια.

Είχε αφήσει το υπηρεσιακό του όπλο πάνω σε ένα τραπέζι, δυστυχώς το είχε αφήσει γεμάτο. Το όπλο πήρε γιος του και άρχισε να το περιεργάζεται, όταν αυτό εκπυρσοκρότησε. Το αποτέλεσμα ήταν η σφαίρα να τρυπήσει την παλάμη του και στη συνέχεια να καρφωθεί στην κοιλιά του αστυνομικού!

Επικράτησε πανικός και όσοι ήταν εκείνη την ώρα στον Σύλλογο να φωνάζουν και να καλουν σε βοήθεια. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν περιπολικά και ασθενοφόρα όμως για τον 59χρονο αστυνομικό ήταν αργά!

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται τραυματισμένος ο γιος του ο οποίος είναι σε κατάσταση σοκ.

Θρήνος στον Κολωνό για τον τίμιο αστυνομικό

Ολοι οι γείτονες και οι κάτοικοι του Κολωνού έχουν μόνο μια καλή κουβέντα να πουν για τον άτυχο αστυνομικό. Ηταν τίμιος, λεβέντης και λάτρης της παραδοσιακής μουσικής και των χορών της Ελλάδας. Προσπαθούσε την αγάπη του αυτή να την μεταλαμπαδεύσει στους νεότερους. Τους δίδασκε με πάθος και χαρά!

 

Στην είσοδο του κτιριου που στεγάζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος, γείτονες και φίλοι αφήνουν λίγα λουλούδια.

Αυτη η τραγωδία να είναι η τελευταία λένε οι συνάδελφοί του αστυνομικοί

Οπως δήλωσε στο Newsit ο Νίκος Καραδήμας, Μέλος ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων “δυστυχώς μέχρι σήμερα έχουμε θρηνήσει πάρα πολλά θύματα από απροσεξία. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος, του οποίου ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του πια, έκανε ένα τεράστιο λάθος.

Πήγε σε μια εκδήλωση με το υπηρεσιακό του περίστροφο και μάλιστα γεμάτο. Τέτοια λάθη δεν επιτρέπονται και μάλιστα σε αστυνομικούς με εμπειρία πολλών χρόνων στο Σώμα. Καθημερινά όμως βλέπουμε τέτοια φαινόμενα, να χάνονται άνθρωποι από αβλεψίες.

Θέλω όμως να τονίσω οτι εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε να κάνουμε εκπαίδευση πάνω στα όπλα και ειδικά να κάνουμε βολές είτε στη γέμιση, είτε στην απογέμιση. Εγώ συγκεκριμένα έχω πάνω από 10 χρόνια να κάνω βολή. Οταν το αντικείμενο της δουλειάς σου δεν το χρησιμοποιείς στην εκπαίδευση τότε πως θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις όταν σου τύχει κάτι απρόβλεπτο. Τα όπλα χρειάζονται πάρα πολύ προσοχή” είπε τέλος ο κύριος Καραδήμας.

newsit.gr