Τη δημιουργία εθνικής λοταρίας με μετόχους το Δημόσιο και τα Ταμέια και διαχειριστή έναν έμπειρο ιδιώτη του χώρου μετά από διεθνή διαγωνισμό, πρότεινε ο Σωκράτης στον Γιάνη Βαρουφάκη

Την πρόταση γνωστοποίησε σήμερα Τρίτη ο Σωκράτης Κόκκαλης στη γενική συνέλευση της Intralot. Σύμφωνα με την πρόταση που έκανε ο κ.Κόκκαλης το τίμημα για 10ετή παραχώρηση μπορεί να ανέλθει σε 250 εκατ. ευρώ. Τα ετήσια έσοδα για το κράτος μπορεί να ανέλθουν σε 500 εκατ ευρώ τον χρόνο.

Οπως γράφει το vima συμφωνα με τον κ. Κόκκαλη «τυχόν αντιδικίες με τον ΟΠΑΠ για θέματα μονοπωλίου, τα κόστη θα τα αναλάβει ο ιδιώτης που θα έχει το μάνατζμεντ. Πρόσθεσε δε ότι «είναι μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο ιδιώτης να έχει το μονοπώλιο στο τζόγο γιατί τώρα τον ΟΠΑΠ τον έχουν οι Τσέχοι».

Πρόκειται για πρόταση βόμβα και ο κ. Κόκκαλης επικαλέστηκε τις αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση για την πώληση του ΟΠΑΠ.

Απαντώντας σε ερώτηση για αντιδράσεις του ΟΠΑΠ, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι «δεν απαγορεύεται να στηθεί εθνική λοταρία αλλά σίγουρα οι μέτοχοί του θα προβάλουν διεκδικήσεις από το κράτος».

«Τις έχουμε μελετήσεις τυχόν τέτοιες διεκδικήσεις και δεν τρομάζουν», πρόσθεσε.

Πηγή: Iefimerida