Στο μικροσκόπιο των Αρχών κύκλωμα εκβιαστών – Εκτιμάται ότι υποστηριζόταν από επίορκους αστυνομικούς

648
Οι Αρχές εξετάζουν κύκλωμα εκβιαστών για το οποίο εκτιμάται πώς είχε την υποστήριξη επίορκων αστυνομικών. Εξέδωσε ανακοίνωση το Γραφείο του Υπουργού Επικρατείας.

Όπως έγινε γνωστό, με ανακοίνωση από το Γραφείο του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, η ΕΛΑΣ την περασμένη Παρασκευή προχώρησε στη σύλληψη ενός αστυνομικού και ενός αλλοδαπού για “Παράνομη Κατακράτηση, Απόπειρα Εκβίασης κατά συναυτουργία και απρόκλητες σωματικές βλάβες”.

Όπως εκτιμάται, υπάρχει ευρύτερος πυρήνας επίορκων αστυνομικών, ο οποίος ελέγχει το συγκεκριμένο κύκλωμα εκβίασης και για τον οποίο οι έρευνες συνεχίζονται και αναμένονται άμεσα συλλήψεις και παραπομπές στον εισαγγελέα των προσώπων αυτών, με εντολή και του υπουργού Επικρατείας, Παναγιώτη Ε. Νικολούδη.

Η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, σε συνεννόηση με τον υπουργό Επικρατείας, εντόπισε το κύκλωμα των αλλοδαπών που με τη στήριξη και τη συνεργασία επίορκων αστυνομικών επιδιδόταν σε ποικίλες παράνομες δράσεις στο κέντρο της Αθήνας και σύντομα θα εξαρθρωθεί ολόκληρο το κύκλωμα.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Επικρατείας είχε καταστήσει σαφές από την αρχή, ότι ο έλεγχος κατά της διαφθοράς ξεκινά, πρώτα από το μηχανισμό που είναι υπεύθυνος για τη διενέργεια των ελέγχων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ