ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ραγδαίες εξελίξεις με τον ΕΝΦΙΑ!

500

Ο ΕΝΦΙΑ πέθανε, ζήτω ο νέος νόμος, όμως πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίνες των ακινήτων. Εδώ όμως ακόμη φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα και οι ημερομηνίες πλέον πιέζουν ασφυκτικά.

Ήδη ο Απρίλιος τελείωσε και έτσι η κυβέρνηση για να μην υπάρξει πρόβλημα στους φορολογούμενους πρέπει να τρέξει τις εξελίξεις ώστε το πολύ μέχρι τα μέσα Ιουνίου να υπάρχει νέο σύστημα αντικειμενικών αξιών και αμέσως μετά ο νέος νόμος για τα ακίνητα.

Οι τελευταίες πληροφορίες που αφορούν στον… αντι-ΕΝΦΙΑ νόμο για τα ακίνητα μιλούν για ένα αφορολόγητο στις 50.000 ευρώ έτσι ώστε να μην είναι υπερβολικά πολλοί εκείνοι που δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ, ενώ θα εξαιρεθούν εκείνοι που έχουν ελάχιστη περιουσία ή κάποια χαμηλής αξίας ακίνητα τα οποία δεν πρέπει να φορολογηθούν.

Την ίδια ώρα πάντως υπάρχει ζήτημα ως προς τα έσοδα που θα φέρει στα κρατικά ταμεία ο νέος φόρος των ακινήτων. Με το αφορολόγητο στα 50.000 ευρώ υπολογίζεται ότι τα έσοδα θα είναι μικρότερα σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ κατά τουλάχιστον ένα δισ.

Παραμένει άγνωστο εάν θα υπάρξει εμπλοκή ως προς αυτό με τους εκπροσώπους των θεσμών όμως όπως και να έχει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η κυβέρνηνση θα πρέπει να βρει τρόπο να αναπληρώσει το κενό αυτό στα έσοδα με άλλους τρόπου και αυτό μεταφράζεται σε άλλους… φόρους.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ.