Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι διαδικτυακοί εκβιασμοί ανήλικων…
κοριτσιών από επιτήδειους, οι οποίοι δεν αποκλείεται να θησαυρίζουν από τις παράνομες πωλήσεις των βίντεο και των φωτογραφιών που αποσπούν με εκβιαστικό τρόπο από τα θύματά τους. Σε μία ημέρα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε δύο νεαρούς, οι οποίοι εκβίαζαν μαθήτριες και τις εξανάγκαζαν να τους στέλνουν οπτικό υλικό τους σε άσεμνες στάσεις και πράξεις. Πιο σοβαρή θεωρείται η περίπτωση ενός 22χρονου γόνου πασίγνωστης οικογένειας, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τομέα της εισαγωγής και εξαγωγής αθλητικών ειδών ένδυσης, τον οποίο οι αξιωματικοί της Δίωξης χαρακτήρισαν «δράκο του διαδικτύου»!

Στην κατοχή του νεαρού στην Κηφισιά βρέθηκαν δεκάδες βίντεο με κοριτσάκια σε σκηνές που δεν είναι δυνατό να περιγραφούν και οι αστυνομικοί ερευνούν με προσοχή το ενδεχόμενο να κέρδιζε χρήματα διακινώντας στη διαδικτυακή αγορά το υλικό, καθώς ένα ερασιτεχνικό βίντεο με κορίτσι μικρής ηλικίας πωλείται από 1.500 έως 3.000 ευρώ! Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 22χρονος επέλεγε τα θύματά του μεταξύ των χρηστών συγκεκριμένης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και αμέσως τους έστελνε αίτημα φιλίας. Μάλιστα οι ανήλικες που έκαναν δεκτό το αίτημα ξεπερνούν τις 500!

Εκανε μοντάζ

Αν τα ανυποψίαστα κορίτσια «τσιμπούσαν», έκλεβε τις φωτογραφίες τους και με πρόγραμμα μοντάζ τοποθετούσε ψηφιακά το πρόσωπό τους σε φωτογραφίες πορνό! Στη συνέχεια έστελνε αυτές τις εικόνες στο θύμα του και ζητούσε επιτακτικά να κινηματογραφήσει η ίδια τον εαυτό της σε άσεμνες στάσεις, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναρτούσε τις μονταρισμένες εικόνες! Τουλάχιστον μία 13χρονη μαθήτρια διαπιστώθηκε πως έπεσε στην παγίδα του, αλλά αυτό αποτέλεσε και το «κύκνειο άσμα» του 22χρονου, καθώς ο πατέρας της συγκεκριμένης ανήλικης είδε τις φωτογραφίες της στον υπολογιστή της και έσπευσε έντρομος στη Δίωξη προκειμένου να καταγγείλει τον εκβιασμό. Επίσης συνελήφθη ένας 29χρονος, ο οποίος εκβίαζε μέσω διαδικτύου μια 14χρονη γειτόνισσά του ζητώντας της να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της!

athensmagazine.gr