Ο τρόπος θανάτου του 4χρονου κοριτσιού περιγράφεται ως«αποκρουστικός» από τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ και οι προσπάθειες απόκρυψης του εγκλήματος, «ανατριχιαστικές», καθώς υπάρχουν ενδείξεις για «τεμαχισμό ή καύση του σώματος του άτυχου κοριτσιού και απόρριψή του σε σημείο που ποτέ δεν πρόκειται να βρεθεί το άψυχο κορμάκι του» προσθέτουν οι ίδιοι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την σοβαρή υπόθεση.

Αυτή την ώρα ο 27χρονος άνδρας βρίσκεται στα γραφεία του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, όπου θα του παρατεθούν τα επιβαρυντικά στοιχεία, με επιδίωξη την ομολογία του.

Η κατάθεση του φίλου από τη Βουλγαρία, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων DNA, προκάλεσαν την έκδοση εντάλματος σύλληψης για ανθρωποκτονία σε βάρος του από τον ανακριτή, παρότι ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Κατάθεση – σοκ: «Μου είπαν πως πέθανε η Αννυ»…

Κατάθεση-σοκ από τη Βουλγαρία ανατρέπει όλους τους ισχυρισμούς για φυγή ή αρπαγή του 4χρονου κοριτσιού. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, υποστηρίζουν ότι αυτός ο σημαντικός μάρτυρας περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τα όσα του είπε ο φίλος του «Σάββας» και η Δημητρίνα Μπορίσοβα κατά τη διάρκεια της 24ωρης παραμονής τους στην γειτονική χώρα. Το ζευγάρι, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, φαίνεται να εκμυστηρεύτηκε στον φίλο του και πρώην συγκάτοικό τους, τι είχε συμβεί στο 4χρονο κορίτσι. Οι λεπτομέρειες των περιγραφών του, οδηγούν τους αστυνομικούς στο τραγικό συμπέρασμα ότι η Άννυ δεν βρίσκεται στη ζωή, καθώς πολλές από αυτές φαίνεται να επιβεβαιώνονται από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, ενώ οι συνθήκες θανάτου του κοριτσιού αναμένεται νασοκάρουν την κοινή γνώμη, υποστήριξε υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «Το ποσοστό, η Άννυ να είναι νεκρή ανέβηκε στο 95% και μόλις το 5% απομένει στην εκδοχή της εξαφάνισης ή αρπαγής της», σημείωνε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Η μαρτυρία είναι σημαντική δίνει λεπτομέρειες κάποιες από τις οποίες έχουν επιβεβαιωθεί. Κάποιες άλλες, σχετικά με τον τρόπο θανάτου του παιδιού, ταυτοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από τις εργαστηριακές αναλύσεις στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Μιχ. Βόδα, το οποίο εγκατέλειψαν αμέσως μετά την φερόμενη ημερομηνία εξαφάνισή της.
Τα σημαντικά στοιχεία προήλθαν από την κατάθεση φίλου του ζευγαριού, που έμενε μαζί τους στο διαμέρισμα της Μιχ. Βόδα, με τον οποίο συναντήθηκαν όταν πήγαν στη Βουλγαρία στις 22-23 Απριλίου 2015 για να επιστρέψουν την επόμενη μέρα στις 24 και να δηλώσουν την εξαφάνιση του παιδιού στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Κλιμάκιο αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. από τη Θεσσαλονίκη ταξίδευσε στην Βουλγαρία και το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και Παρασκευής, έλαβαν κατάθεση από τον συγκεκριμένο άνδρα. Σήμερα ο συγκεκριμένος άνδρας ήρθε συνοδεία αστυνομικών στην Ελλάδα προκειμένου να καταθέσει ο ίδιος στον Εισαγγελέα και Ανακριτή, ισχυροποιώντας το κατηγορητήριο χωρίς παράλληλα να υπάρχουν πολλές πιθανότητες να καταπέσουν οι ισχυρισμοί του.

Οι αναφορές του και οι λεπτομέρειες που παρέθεσε άφησανέκπληκτους τους αστυνομικούς οι οποίοι άμεσα ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους στην Αθήνα για κάποιες από αυτές προκειμένου να προσανατολίσουν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις τις έρευνές τους.

Οι Βούλγαροι αξιωματούχοι είχαν ήδη απαντήσει στις ελληνικές αρχές πότε πήγε το ζευγάρι στη Σόφια και πότε έφυγε (22-23 Απριλίου), χωρίς να έχουν μαζί τους το παιδί. Το συγκεκριμένο ταξίδι έγινε με προτροπή του «Σάββα» υποστηρίζοντας στη σύντροφό του πως εκείνη θα κυνηγούσαν επειδή ήταν η μάνα του παιδιού που… εξαφανίστηκε. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν την απόλυτη βεβαιότητά τους ότι το ζευγάρι γνωρίζει με ακρίβεια τι έχει συμβεί το παιδί. Τη Δευτέρα ήρθαν και τα πρώτα αποτελέσματα από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών σχετικά με κάποια ευρήματα από την εξερεύνηση του διαμερίσματος. Υπήρξαν σημαντικές ταυτοποιήσεις που επιβεβαίωσαν σημαντικά και κρίσιμα μέρη της κατάθεσης του άνδρα από τη Βουλγαρία, αλλάζοντας τρομακτικά τα δεδομένα της υπόθεσης.

Κηλίδες αίματος στο σπίτι

Τα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων αναζήτησαν κηλίδες αίματος σε διάφορους χώρους του σπιτιού, όπως στο μπάνιο, το υπνοδωμάτιο ακόμη και στα σκουπίδια! Με την χρήση ειδικών υγρών και φωτισμού έχουν προκύψει 2-3 σημεία του διαμερίσματος στα οποία εντοπίζονται ύποπτα υγρά. Λήφθηκαν δείγματα που μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια για περαιτέρω ανάλυσή τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για υπολείμματα αίματος και αν ναι, να γίνουν συγκριτικές εξετάσεις ταυτοποίησης με υλικό από τα ρούχα του εξαφανισμένου κοριτσιού. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ταυτοποιήθηκαν ίχνη μικρής ποσότητας αίματος που φαίνεται να ανήκουν στην Άννυ…