Μιμή Ντενίση: Γιατί ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση στη Ρένα Δούρου; (PHOTOS)

542

Μήνυση κατά της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου προτίθεται να καταθέσει η γνωστή ηθοποιός Μιμή Ντενίση.

Αιτία, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πεδίον του Άρεως, πάρκο το οποίο είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως γράφει η Espresso, η κ. Ντενίση, η οποία μένει στην περιοχή, έχει τεθεί επικεφαλής κατοίκων για να «καθαρίσει» το πάρκο, στο οποίο γίνεται πιάτσα αγοριών για ώριμους κυρίους, rave party και χρήση ναρκωτικών.

«Κάνουν χρήση ναρκωτικών στην αυλή μου», λέει η κ. Ντενίση στην εφημερίδα.


Γι’ αυτό και συγκεντρώνει υπογραφές μαζί με τον Σύλλογο Φίλων του Πάρκου, που αριθμεί 5.000 μέλη, προκειμένου να καταθέσουν μήνυση εναντίον της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, η οποία είναι αρμόδια λόγω της θέσης της να αντιμετωπίσει την άθλια κατάσταση που «βασιλεύει» σήμερα στο πάρκο.

«Πρόκειται για μια μεγάλη ανοιχτή πληγή στο κέντρο της Αθήνας. Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε, κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα αλλά και η υγεία μας. Δεν νομίζω ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας επειδή η πολιτεία τα έχει αφήσει όλα στο έλεος του Θεού», δηλώνει η Μιμή Ντενίση.

Και συνεχίζει: «Εγώ μόνο εριστικός άνθρωπος δεν είμαι, αλλά έχω αγανακτήσει. Το πάρκο ανήκει στην Περιφέρεια που δεν κάνει τίποτα για να μας προστατέψει, αλλά δεν φροντίζει κιόλας να ελέγξει την κατάσταση που επικρατεί μέσα στο Πεδίον του Αρεως, ειδικά τις βραδινές ώρες. Γι’ αυτό αναγκαζόμαστε να φτάσουμε στα δικαστήρια και ας αποφασίσει η Δικαιοσύνη αν το αίτημά μας είναι σωστό και δίκαιο».


Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια εξομολογείται στην εφημερίδα ότι έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τοξικομανείς που έκαναν χρήση μέσα στον κήπο του σπιτιού της. «Ούτε το παιδί μου ούτε και εγώ μπορούμε να κυκλοφορήσουμε μόνες μας. Ενα βράδυ που γύρισα σπίτι βρήκα τέσσερα άτομα που έκαναν ναρκωτικά στον κήπο μου. Το θεωρώ τραγικό. Δηλαδή, στην Ελλάδα όπου κάποτε δεν κλειδώναμε τα σπίτια, τώρα φοβόμαστε ακόμη και στον κήπο μας», τονίζει και δείχνει την κλειδαριά της εξώπορτας της πολυκατοικίας της, στην οποία κάποιοι έχουν γράψει υβριστικό οπαδικό σύνθημα.

Η αλήθεια είναι ότι η «ξενάγηση» της Mιμής Ντενίση στη γειτονιά της φανερώνει πως σχεδόν όλα τα κτίρια της οδού Μαυρομματαίων μπροστά από το πάρκο έχουν υποστεί κάποιου είδους παραβίαση. Μάλιστα, μια τζαμαρία στην είσοδο πολυκατοικίας ήταν σπασμένη, ενώ στον κήπο μιας άλλης συναντήσαμε μια γυναίκα που έκανε -μέρα μεσημέρι- χρήση ναρκωτικών κι έπειτα ήπιε νερό από το λάστιχο το οποίο υπήρχε στον χώρο προκειμένου να ποτίζονται τα λουλούδια.

Εικόνες εγκατάλειψης και η είσοδος του πάρκου
«Στην Ελλάδα υπάρχει και κόσμος που είναι αντιδραστικός, γι’ αυτό κάποιοι που δεν γνωρίζουν το πρόβλημα μπορεί να με θεωρήσουν κάπως υπερβολική. Ομως πρέπει να μπεις μες στο πάρκο για να δεις το πρόβλημα και μάλιστα τη νύχτα. Ειδικά από την ώρα που σκοτεινιάζει το πάρκο γίνεται απλησίαστο και πάρα πολύ επικίνδυνο. Μιλάμε για έναν χώρο που έχει γίνει το στέκι των ναρκομανών και των εμπόρων ναρκωτικών και είναι γεμάτος πεταμένα τενεκεδάκια, στα οποία φαίνεται ότι έχουν κάνει ηρωίνη, σύριγγες και κάθε είδους σκουπίδια. Επίσης έχω πληροφορίες ότι εκεί μέσα τα βράδια γίνεται πορνεία και μάλιστα ανηλίκων. Εγώ δεν τα έχω με τους ανθρώπους που καταλήγουν στα ναρκωτικά ή οπουδήποτε αλλού, διότι είναι δυστυχισμένοι. “Ματώνει” η ψυχή μου όταν τους βλέπω να βγαίνουν από κει και καταλαβαίνω τι έχει προηγηθεί. Το θέμα είναι ότι η πολιτεία πρέπει να φροντίσει και τους πολίτες της και όλους αυτούς που έρχονται στο πάρκο και κάνουν όλα αυτά που κάνουν, πρώτα απ’ όλα εις βάρος τους», τονίζει η ηθοποιός και ξεκαθαρίζει ότι δεν την ενδιαφέρει η εθνικότητα όλων αυτών που έχουν μετατρέψει το πάρκο σε άντρο ανομίας και εγκληματικότητας.


«Πεθαίνει κόσμος μέσα στο πάρκο και αυτό είναι συνηθισμένο φαινόμενο»
«Δεν είναι θέμα των μεταναστών αυτό που συμβαίνει στο πάρκο. Εγώ δεν είμαι ρατσίστρια για να πω ότι φταίνε οι μετανάστες που έχει γίνει το πάρκο “μπάτε σκύλοι αλέστε”. Αλλωστε αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι το έργο όπου παίζω φέτος (σ.σ.: “Σμύρνη μου αγαπημένη”) μιλάει για τους πρόσφυγες, ενώ είναι γνωστό ότι έχω κάνει δωρεάν σεμινάρια για μετανάστες στη σχολή μου. Ομως είτε πρόκειται για Ελληνες είτε για αλλοδαπούς, το πάρκο πρέπει να καθαρίσει, δεν μπορεί να είναι… αποθήκη ψυχών. Πρέπει οι αρμόδιοι να βρουν χώρους να τους στεγάσουν, σε ιδρύματα αποτοξίνωσης ή οπουδήποτε κρίνουν εκείνοι, πάντως όχι να τους έχουν “πεταμένους” στο πάρκο.

Νεαρή μέσα σε αυλή σπιτιού, που μόλις έκανε χρήση ναρκωτικών, χρησιμοποιεί το λάστιχο»Θα πρέπει να πω ότι κάποιοι ζουν σε άθλιες συνθήκες εκεί μέσα, είναι άστεγοι και αυτό το ξέρω επειδή κατά καιρούς έρχονται στη σχολή μου και ζητούν να τους βοηθήσουμε, μας λένε τι βλέπουν τα μάτια τους. Ολοι υποστηρίζουν ότι η κατάσταση είναι τραγική, με τους εμπόρους ναρκωτικών και λευκής σαρκός να κάνουν τα βράδια χρυσές δουλειές. Ατομα από τον Σύλλογο Φίλων του Πάρκου μού είχαν πει ότι έχουν συναντήσει και συμμορίες με άγρια σκυλιά, τα οποία έχουν ώστε να κάνουν ανενόχλητοι τις ανομίες τους. Επίσης, οι άνθρωποι που έχουν τα περίπτερα στην περιοχή -και αναμφισβήτητα κινδυνεύει η ζωή τους κάθε βράδυ- μου έχουν εξομολογηθεί ότι συχνά πεθαίνουν μες στο πάρκο διάφοροι δυστυχισμένοι ναρκομανείς, αλλά αυτό είναι τόσο… συνηθισμένο φαινόμενο και δεν βγαίνει προς τα έξω».

Τα 9.000.000 ευρώ του ΕΣΠΑ πήγαν στα… σκουπίδια
«Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν δεν έκαναν τίποτα, αν εξαιρέσουμε την ανάπλασή του πριν από μερικά χρόνια -με περισσότερα από 9.000.000 ευρώ, τα οποία δόθηκαν από κονδύλια του ΕΣΠΑ- και όμως παρέμεινε αφύλακτο. Εχω πάει πολλές φορές στην Περιφέρεια για το πάρκο και έχω κουραστεί να πιέζω τους αρμοδίους να γίνει κάτι. Η Περιφέρεια στην οποία ανήκει δεν νοιάστηκε καν. Αν η σημερινή περιφερειάρχης έκανε μόνο αυτή τη δουλειά και ασχολιόταν σοβαρά με το Πεδίον του Αρεως θα γινόταν ηρωίδα» καταλήγει η Μιμή Ντενίση.

 

Πηγή: iefimerida.gr