Συνάντηση Παρασκευόπουλου με τους φορείς του Κορυδαλλού

Λύση κοινής αποδοχής επιχειρείται να βρεθεί για την μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής από τον Κορυδαλλό σε άλλη αίθουσα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε για το θέμα με φορείς του Κορυδαλλού μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Στ. Κασιμάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Γαβρίλης, οι βουλευτές Νίνα Κασιμάτη, Νικος Ορφανός, οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής και διευθυντές σχολείων σε δήλωση του έκανε γνωστό πως αναγνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και ανακοινώνει ότι ετοιμάζεται νέα αίθουσα.

Σε δήλωση του ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει: «Αναγνωρίζω την οξύτητα των προβλημάτων που δημιουργούνται τόσο εντός της αίθουσας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού όπου διεξάγεται η δίκη μελών της Χρυσής Αυγής όσο και στον περιβάλλοντα χώρο της. Για το λόγο αυτό έχει ήδη δρομολογηθεί η κατασκευή νέας αίθουσας η οποία θα είναι έτοιμη στις αρχές του Σεπτέμβρη 2015».

Ωστόσο, ο υπουργός πετάει και πάλι το «μπαλάκι» στην πρόεδρο του δικαστηρίου για να αποφασίσει τι θα γίνει μέχρι τον Σεπτέμβριο λέγοντας: «Εφόσον η διευθύνουσα τη δίκη ζητά άλλη αίθουσα, είμαι έτοιμος να φροντίσω για τη σχετική μετάθεση, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη εφικτή λύση στο μεσοδιάστημα».

Ήδη , οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής φέρονται να πρότειναν τη μεταφορά της δίκης του Άκη Τσοχατζόπουλου στον Κορυδαλλό ώστε να γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου.

Πάντως, η δήλωση του υπουργού θα προσκομιστεί αύριο στην πρόεδρο του δικαστηρίου η οποία και θα έχει τον τελευταίο λόγο για την μεταφορά της δίκης.

newsbeast.gr