Λουκέτο στο ξενοδοχείο Πεντελικόν της Κηφισιάς – Ειδοποιήθηκαν πελάτες και εργαζόμενοι για να το εγκαταλείψουν

796

– Λουκέτο στο ξενοδοχείο Πεντελικόν της Κηφισιάς
– Ειδοποιήθηκαν πελάτες και εργαζόμενοι να το εγκαταλείψουν γιατί κλείνει
– Τα χρέη, η επίσχεση εργασίας και ο ομογενής από τη Νότια Αφρική που δεν εμφανίστηκε ποτέ για να το σώσει
– Το ξενοδοχείο εγκαινιάστηκε το 1927 και ήταν ορόσημο για το Κεφαλάρι και την ευρύτερη περιοχή
Ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία, το πασίγνωστο Πεντελικόν στην Κηφισιά ενημέρωσε τους πελάτες του να βρουν αλλού κατάλυμα γιατί μετά από 88 χρόνια, το ξενοδοχείο κλείνει!

Στην οδό Δηληγιάννη, στο Κεφαλάρι, το ξενοδοχείο Πεντελικόν, αποτέλεσε τις τελευταίες 10ετίες ορόσημο για την περιοχή και “έζησε” μεγάλες και εξαιρετικά σημαντικές στιγμές, ακόμη και της πολιτικής ζωής.

Τα οικονομικά προβλήματα ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια με αποκορύφωμα την επίσχεση εργασίας στην οποία βρίσκονταν από τον Φεβρουάριο του 2012 περίπου 80 υπάλληλοι, από τους πιο παλιούς του ξενοδοχείου. Το ενδιαφέρον ενός ομογενούς από την Αφρική για να “μπει” στην επιχείρηση με 23 εκατ. ευρώ δεν επιβεβαιώθηκε και κάπως έτσι ήρθε το τέλος για ένα ιστορικό ξενοδοχείο.

“Είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου” είπε στο NewsIt ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού, τουρισμού και ξενοδοχείων Αττικής, επιβεβαιώνοντας την είδηση πως το Πεντελικόν κλείνει!

“Είναι γνωστή η ιστορία του Πεντελικού, τα προβλήματα έχουν ξεκινήσει πολύ πριν, δεν έγινε ξαφνικά, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, είναι στην ουσία το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου”, τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, ο ιδιοκτήτης του Πεντελικόν “χρώσταγε παντού, σε όλους τους εργαζόμενους, απέλυε εργαζόμενους που ήταν σε επίσχεση εργασίας και διεκδικούσαν τα λεφτά τους, έπαιρνε καινούργιους εργαζόμενους και τους άφηνε και αυτούς απλήρωτους”.
Μέχρι που το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο, τα χρέη συσσωρεύτηκαν και ήρθε ο πλειστηριασμός και μετά, το τέλος εποχής…

Η διοίκηση ενημέρωσε όσους έμεναν στο ξενοδοχείο να αποχωρίσουν και να βρουν αλλού δωμάτια. Το ξενοδοχείο, εντός της ημέρας, πρέπει να εγκαταλείψουν και όσοι εργαζόμενοι είχαν απομείνει.

Το ιστορικό ξενοδοχείο ανήκει, από το 1984, στην οικογένεια του Χάρη Βαρδή, ενός ομογενή από την Αυστραλία, ο οποίος είχε επίσης αλυσίδα εστιατορίων. Όμως πριν λίγα χρόνια, η ιδιοκτησία αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα και ο Χ. Βαρδής συνελήφθη το 2013 για χρέη προς το ΙΚΑ.

newsit.gr