Ξανά στην Ελλάδα η μητέρα του Μπεν – Μαζί της μεγάλη αστυνομική δύναμη από το εξωτερικό (PHOTOS)

488

Μια ομάδα ερευνητών της αστυνομίας… του Νότιου Γιόρκσαιρ ταξίδεψε στην Ελλάδα για τη συνέχιση της έρευνας γύρω από την εξαφάνιση του Ben Needham, ο οποίος εξαφανίστηκε από την Κω πριν από 23 χρόνια.

Ο Ben, από το Σέφιλντ, ήταν μόλις 21 μηνών όταν εξαφανίστηκε από την περιοχή «Ηρακλής» στις 24 Ιουλίου 1991. Παρά τις εκατοντάδες αναφορές κατά την πάροδο των ετών, ο Ben, ο οποίος σήμερα θα είναι 25 χρονών, δεν έχει βρεθεί.

Φέτος τον Ιανουάριο, η αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαιρ εξασφάλισε επιχορήγηση από την κυβέρνηση για να υποστηρίξει τις ελληνικές αρχές στις έρευνες για την εύρεσή του.

Εξαιτίας αυτού, αστυνομικοί από το Νότιο Γιόρκσαιρ ταξίδεψαν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα για να συμμετάσχουν στο Φως στο τούνελ με την Αγγελική Νικολούλη. Η μητέρα του Ben, Kerry Needham, η γιαγιά του Christine Needham και η αδερφή του Leighanna Needham θα είναι επίσης εκεί.

Η ανεξάρτητη φιλανθρωπική αρχή «Crimestoppers» έχει επίσης επιβεβαιώσει ότι προσφέρει αμοιβή έως 10.000 λίρες σε οποιονδήποτε προσφέρει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη του Ben Needham.

Η μητέρα του Kerry Needham, ανέφερε: «Ελπίζω πως η έκκληση στο ελληνικό κοινό αυτή την

εβδομάδα θα οδηγήσει σε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη στον Ben. Γνωρίζω πως κανείς δεν μπορεί να με βεβαιώσει ότι θα ανακαλύψουν τι έγινε στον γιο μου, αλλά ξέροντας ότι η αστυνομία προσπαθεί να βρει απαντήσεις έχει αναπτερώσει την δύναμή και τις ελπίδες μου απεριόριστα. Σημαίνει τα πάντα για μένα και ξέρω πως η αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαιρ δουλεύει με την Ελληνική αστυνομία και θα κάνουν το καλύτερο για εμάς. Εγώ και η οικογένειά μου δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να βρούμε τι έγινε στον Ben και πιστεύω πως κάποιος εκεί έξω γνωρίζει τι του συνέβη. Θα τους παρακαλούσα να επικοινωνήσουν με την αστυνομία».

Ο αστυνομικός διευθυντής Matthew Fenwick, που είναι επικεφαλής της έρευνας είπε: «Ο Ben θα ήταν ένας 25χρονος ενήλικας σήμερα, έτσι είναι σημαντικό να κάνουμε έκκληση και σε αυτόν. Ρωτάμε οποιονδήποτε εκεί έξω εάν είχε ποτέ αμφιβολίες για το ποια είναι η καταγωγή του, εάν είναι τελείως διαφορετικός εμφανισιακά από την οικογένειά του ή ίσως δεν έχει φωτογραφίες από όταν ήταν μωρό.

»Θα θέλαμε οποιοσδήποτε με αυτές τις αμφιβολίες να έρθει σε επαφή. Έχουμε δείγμα DNA του Ben, οπότε μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε εάν κάποιος είναι όντως ο Ben. Η ζωή για την οικογένεια του Ben έχει διαλυθεί από τότε που εξαφανίστηκε περισσότερο από 20 χρόνια πριν και η αποφασιστικότητά τους να τον βρουν δεν έχει εξασθενήσει. Είναι απελπισμένοι περισσότερο από ποτέ να βρουν απαντήσεις σχετικά με το τι του συνέβη.

»Είναι πιθανόν ότι κάποιος εκεί έξω γνωρίζει τι του συνέβη και θα κάνουμε έκκληση σε οποιοδήποτε με πληροφορίες να έρθει σε επαφή και να μας πει τι γνωρίζει.

»Η αρχή μας συνεργάζεται στενά με τις Ελληνικές Αρχές για να βεβαιωθούν ότι ένας αριθμός υφιστάμενων ερευνών θα ερευνηθούν.

»Επίσης ελπίζουμε ότι η προσφορά της αμοιβής από τους Crimestoppers των 10.000 λιρών θα είναι ένα κίνητρο για κάποιον να δώσει επιτέλους πληροφορίες μετά από τόσα χρόνια. Δεν είναι πολύ αργά να μας πουν τι έγινε και να μας επιτρέψουν να ξεσκεπάσουμε την αλήθεια».

Ο Roger Critchell, διευθυντής λειτουργίας των Crimestoppers, πρόσθεσε: «Η οικογένειά του Ben ζει με την ελπίδα ότι μια μέρα θα ενωθεί ξανά μαζί του, και μέσω της σημαντικής αμοιβής που προσφέρουμε, ελπίζουμε ότι κάποιος θα επικοινωνήσει για να μας πει πού βρίσκεται.

»Δεν θα ζητήσουμε κανένα από τα στοιχεία σας , και το σημαντικότερο δεν θα χρειαστεί ποτέ να καταθέσετε στην αστυνομία ή να εμφανιστείτε σε δίκη. Γι’ αυτό σας παρακαλώ κάντε αυτό που είναι σωστό και τηλεφωνήστε στο +44800 555 111 και πείτε μας που βρίσκεται ο Ben, έτσι ώστε η οικογένειά του να καλύψει τον χρόνο που έχασε μακριά του».

Η Αγγλική αστυνομική αρχή θα χρησιμοποιήσει μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κάνει έκκληση στο Ελληνικό κοινό και θα στέλνει μια σειρά από tweets στην ελληνική γλώσσα. Θα ενθαρρύναμε το κοινό να χρησιμοποιήσουν το #BenNeedham στο Twitter.

Οποιοσδήποτε με πληροφορίες θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ομάδα της έρευνας Ben Needham στο +44114 2963022 και κάποιος θα επιστρέψει την κλήση σας. Θα μπορούσατε να στείλετε και email στο opben.needham@southyorks.pnn.police.uk

Σε διαφορετική περίπτωση επικοινωνήστε ανώνυμα με τους Crimestoppers στο +44800 555 111.

athensmagazine.gr