ΚΑΙΡΟΣ: Μέχρι 33 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα και από αύριο ακόμα… ψηλότερα! Πότε θα χαλάσει ο καιρός;

733

Πρωινές ομίχλες περιμένουμε την Τετάρτη, αλλά μετά γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα δυτικά αλλά στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 14 εως 30 βαθμούς, στα κεντρικά από 15 εως 33 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 16 εως 29 βαθμούς κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στα ανοιχτά εως 5 μποφόρ, κυρίως στον Ευβοϊκό. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 16 εως 31 έναν βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λιακάδα το πρωί αλλά αργότερα θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, θαλάσσια αύρα δηλαδή στον Θερμαϊκό μέχρι 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 15 εως 28 βαθμούς κελσίου.

Την Πέμπτη η πιο ζεστή μέρα του μίνι καύσωνα – Χαλάει από το απόγευμα ο καιρός

Η Πέμπτη θα είναι η πιο ζεστή μέρα του καυτού τριήμερου. Όμως, παρά το γεγονός πως θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες, ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από τα βόρεια και προς τα κεντρικά οπου θα έχουμε αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν. Θα εκδηλωθούν βροχές και μπόρες που το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους θα είναι ισχυρές ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά  μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ αλλά αργότερα στα δυτικά θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 εως 30 βαθμούς, στα κεντρικά από 16 εως 33 με 34 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 16 εως 30 βαθμούς κελσίου.

Στο Ηράκλειο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εως 28 βαθμούς, στην Κέρκυρα από 17 εως 29 βαθμούς, στη Λάρισα από 15 εως 34 βαθμούς και στην Πάτρα από 17 εως 30 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά λιακάδα, με λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, στον Ευβοϊκό εως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 17 εως 33 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιές με βροχές και μπόρες κατά τόπους ισχυρές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, θαλάσσια αυρα δηλαδή 2 με 3 μποφόρ ενώ ο υδάργυρος θα κυμανθεί από 16 ως 29 βαθμούς κελσίου.

Πτώση της θερμοκρασίας και σποραδικές καταιγίδες την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο

Μετά την καλοκαιρινή παρένθεση, από την Παρασκευή και μετά, επανέρχεται η άνοιξη με τις συννεφιές και τις μεσημεριανιές βροχές και μπόρες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές κυριως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία κυρίως το Σαββατοκύριακο δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 27 με 28 βαθμούς σε όλη τη χώρα ενώ οι βοριάδες στο θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ.

Πηγή: newsit.gr