Ινδία: Απεβίωσε η νοσοκόμα που ήταν σε κώμα για 42 χρόνια, μετά τον άγριο βιασμό της

926

Απεβίωσε η ινδή νοσοκόμα που, έπειτα από το βιασμό της από έναν νοσοκομειακό υπάλληλο εν ώρα υπηρεσίας, ήταν σε κώμα για 42 χρόνια.

Η Αρούνα Σανμπάουνγκ, έπειτα από τον βιασμό της σε νοσοκομείο του Μουμπάι το 1973, είχε υποστεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες και είχε παραλύσει.

Διατηρείτο στη ζωή τρεφόμενη με σωληνάκι από τη μύτη, ως και πριν από έξι μέρες, όταν και έπαθε πνευμονία, σύμφωνα με δηλώσεις νοσοκομειακού αξιωματούχου.

Η υπόθεση της έχει αποτελέσει αφορμή, ώστε να προκληθεί δημόσια συζήτηση στην Ινδία, σχετικά με το ζήτημα της ευθανασίας.
Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου ΚΕΜ του Μουμπάι, δήλωσε πως: «Η κ. Σανμπαουνγκ πέθανε στις 08:30 της Δευτέρας. Βρισκόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας και είχε τεθεί υπό αναπνευστική υποστήριξη.

«Το τραυματισμένο πουλάκι μου τελικά πέταξε μακριά. Και έδωσε στην Ινδία πριν φύγει έναν νόμο για την παθητική ευθανασία», δήλωσε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πίνκι Βιράνι, που είχε γράψει και την «Ιστορία της Αρούνα».

Η Σανμπάουνγκ ήταν 25 ετών όταν βιάστηκε από έναν καθαριστή του νοσοκομείου όπου εργαζόταν, ο οποίος και την στραγγάλισε με αλυσίδες και την άφησε να πεθάνει, στις 27 Νοεμβρίου 1973.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)