Ο Γιάνης Βαρουφάκης κυκλοφορεί παντού με τη μηχανή του. Και το κράνος του βεβαίως βεβαίως. Με… αυτά τα “αξεσουάρ” εμφανίστηκε στη Βουλή για την τελευταία συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου.

Μπήκε μέσα και κατευθύνθηκε αμέσως στον πρώτο όροφο όπου βρίσκεται η αίθουσα όπου συνεδριάζει το υπουργικό Συμβούλιο. Έβγαλε το σακάκι του, αυτό με την πράσινη ρίγα, το έβαλε προσεκτικά σε μια καρέκλα, κάθισε στη διπλανή και περίμενε. Και περίμενε. Και περίμενε…

Η ώρα περνούσε, άφαντοι όλοι. Και ο πρωθυπουργός και τα άλλα μέλη του συμβουλίου. Και ο Γιάνης Βαρουφάκης περίμενε. Και περίμενε…

Μέχρι που κάποιος από τη φρουρά της Βουλής αποφάσισε να λύσει την απορία: «Τι περιμένετε εδώ, κύριε υπουργέ;». Και πήρε την απάντηση: «Τον Πρωθυπουργό και τα μέλη του Κυβερνητικού Συμβουλίου». Μόνο που την απάντηση που πήρε, ο υπουργός δεν την περίμενε.

«Μα το Κυβερνητικό Συμβούλιο γίνεται στο Μέγαρο Μαξίμου, όχι εδώ», του είπε ο φρουρός. Ο υπουργός δεν έδειξε καμία αντίδραση. Σηκώθηκε, φόρεσε το σακάκι του, πήρε τη μοτοσικλέτα του και πήγε στο Μαξίμου.

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης