Η απόλυτη ΦΡΙΚΗ: Τζιχαντιστές έκαψαν παρθένα ζωντανή επειδή αρνήθηκε να ….

669

Το άκρον άωτον της νοσηρότητας: Τζιχαντιστές κάνουν τεστ παρθενίας σε νεαρές κοπέλες – που σε πολλές περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τα 15 έτη – τις γδύνουν, ώστε να τις επιθεωρούν οι επίδοξοι «αγοραστές» τους και τις προωθούν στα σκλαβοπάζαρα, αφού νωρίτερα έχουν σκοτώσει συζύγους, πατεράδες και αδερφούς.

Σύμφωνα με το Newsbomb, οι ακραίοι Σουνίτες του Ισλαμικού Κράτους διαλέγουν τις «πιο όμορφες παρθένες» από τις γυναίκες που συλλαμβάνουν και τις στέλνουν στις περιοχές που ελέγχουν στη Συρία. Εκεί πωλούνται ως σκλάβες του σεξ αντί πινακίου φακής, υπομένοντας βιασμούς, εξευτελισμούς ακόμη και μαρτυρικούς θανάτους.

Ως αντάλλαγμα για μία «όμορφη και ανήλικη παρθένα» ή για μία «γαλανομάτα», άλλοι δίνουν εκατό δολάρια, άλλοι το όπλο τους. Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από τα “σύγχρονα σκλαβοπάζαρα”, όπου άνδρες φαίνονται να γελούν και να αστειεύονται, περιμένοντας τη «λεία» τους. “Αν δεν έχει δόντια”, αναρωτιέται ένας από αυτούς για να λάβει την απάντηση “τότε, σκότωσέ τη”.

Ακόμη πιο φρικιαστική είναι η μοίρα όσων τολμήσουν να αντισταθούν στους βασανιστές τους: Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι τζιχαντιστές έκαψαν ζωντανή μία γυναίκα που αρνήθηκε να υποκύψει σε «ακραίες σεξουαλικές πράξεις».

Η Ζαϊνάμπ Ζαγκούρα, ειδική απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών για τη σεξουαλική βία, ταξίδεψε σε Συρία, Ιράκ, Τουρκία, Λίβανο και Ιορδανία και μίλησε με γυναίκες – στην πλειονότητά τους από την κουρδική μειονότητα των Γιαζίντι – που έχουν υποστεί ακραία σεξουαλική βία στα χέρια των τζιχαντιστών.

Οι μαρτυρίες είναι ανατριχιαστικές: Αφού μπουν στα χωριά τους, σκοτώσουν τους συζύγους, τους πατεράδες και τους αδερφούς τους, τις απάγουν, τις γδύνουν, τις ελέγχουν – παρθενιά, μάτια, ηλικία, δόντια, πρόσωπο – κι, έπειτα, και πάλι γυμνές τις περιφέρουν σε σκλαβοπάζαρα.

Αυτοί που διαλέγουν πρώτοι, σύμφωνα με την κα. Ζαγκούρα, είναι τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης και, στη συνέχεια, οι μαχητές.

«Έχουμε πληροφορίες για ένα κορίτσι που πουλήθηκε 22 φορές και ένας από τους επικεφαλής της οργάνωσης χάραξε το όνομά του πάνω στο χέρι της για να δείξει πως είναι ιδιοκτησία του», λέει η αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, προσθέτοντας πως κάποιες από τις κοπέλες βιώνουν τόσο ακραία απόγνωση, ώστεχρησιμοποιούν τις μαντήλες τους για να κρεμαστούν, δίνοντας τέλος στο μαρτύριό τους.

Η κα. Μπανγκούρα έχει στη διάθεσή της πληροφορίες για ένα κορίτσι, το οποίο «οι τζιχαντιστές έκαψαν ζωντανό επειδή αρνήθηκε να υποκύψει στις ακραία νοσηρές φαντασιώσεις του ”ιδιοκτήτη” της».

Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν ευρέως το «όπλο» της σεξουαλικής βίας στους εκτοπισμένους πληθυσμούς, με στόχο να τιμωρήσουν, να εξευτελίσουν, να κάμψουν το ηθικό όσων αντιδρούν, να προσηλυτίσουν, να εκβιάσουν, να αποσπάσουν πληροφορίες και, τελικά, να διαλύσουν τις κοινότητες που αντιστέκονται.

 

athensmagazine.gr