Δωδεκάνησα: Ανατροπή στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης μαθήτριας από οδηγό σχολικού – Οι καταγγελίες και οι καταθέσεις!

549

Ο οδηγός του σχολικού οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης, μετά από καταγγελίες τόσο της 16χρονης όσο και πολλών συμμαθητών της…

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, οδηγός λεωφορείου σε ειδικό σχολείο, κατηγορούμενος για κατάχρηση σε ασέλγεια με την μορφή της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και της ασέλγειας σε βάρος 16χρονης μαθήτριας.

H έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε την 7η Απριλίου 2014 μετά την υποβολή στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου αναφοράς – καταγγελίας μιας ψυχολόγου και μιας κοινωνικής λειτουργού, σχολείου ειδικής αγωγής, για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης με ειδικές ανάγκες, από τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη.

Στον κ. Παπαδομαρκάκη είχε υποβληθεί προηγουμένως σχετική αναφορά από τον διευθυντή του Σχολείου, συνοδευόμενη από έκθεση της κοινωνικής λειτουργού και της ψυχολόγου. Η έκθεση συντάχθηκε μετά από συνέντευξη με την 16χρονη μαθήτρια, που υποστήριξε ότι έπεσε θύμα παρενόχλησης από τον οδηγό και τον συνοδηγό του σχολικού λεωφορείου, που μεταφέρει τα παιδιά στο σχολείο.

Ο συνοδός φέρεται να την αποκαλούσε συγκεκριμένα «τσαχπινογαργαλιάρα» και να προσπαθούσε να την «γαργαλήσει».
Από την έρευνα που ακολούθησε δεν προέκυψε η τέλεση αδικημάτων από μέρους του. Από την άλλη ο οδηγός 4 μέρες νωρίτερα φέρεται να της έκανε υποδείξεις για θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, περιγράφοντάς της τρόπους με τους οποίους διεγείρεται σεξουαλικά ο άνδρας και η γυναίκα, ενώ περαιτέρω φέρεται να την άγγιξε και στον μηρό.

Σημειώνεται ότι τα όσα ειπώθηκαν από την μαθήτρια φέρονται να επιβεβαιώθηκαν κι από άλλους μαθητές, που επέβαιναν στο ίδιο λεωφορείο. Απολογούμενος ενώπιον της κ. Ανακρίτριας ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι εργάζεται ως οδηγός του λεωφορείου επί 7 έτη και ότι είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.

Η αναλήθεια των ισχυρισμών της, όπως τόνισε, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο καταγγελλόμενος συνοδηγός, λόγω προβλημάτων στην άρθρωση, ήταν αδύνατον να την αποκαλέσει «τσαχπινογαργαλιάρα».

Πηγή: dimokratiki.gr