Δίκη Χρυσής Αυγής: Διακόπηκε για τις 12 Μαΐου

527

Για τις 12 Μαΐου διακόπηκε τελικά η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Απαντώντας στα διάφορα ερωτήματα, ενστάσεις που τέθηκαν, η πρόεδρος του δικηαστηρίου είπε : «Χώρους για δικές δεν έχουμε. Είναι θέμα πολιτικής ηγεσίας. Αν μας πουν ότι υπάρχει άλλη αίθουσα εμείς ευθύς αμέσως θα αλλάξουμε. Όσον αφορά τις εξετάσεις: θα διακόψουμε για τις 12 Μαΐου. Θα δούμε ποιες ημέρες έχει εξετάσεις. Μια άλλη εκδοχή είνα να συνταιριάζουμε μετά το μεσημέρι. Επιπλέον αυτή η αίθουσα χρησιμοποιείται και για άλλες δίκες».

Νωρίτερα, είχε τεθεί αίτημα από δύο κατηγορουμένος για διακοπή, καθώς ο συνήγορος του ενός μόλις ορίστηκε και δεν είχε γνώση της δικογραφίας, ενώ στον άλλον χρειαζόταν να οριστεί συνήγορος καθώς ο δικός του παραιτήθηκε.

Επιπλέον, τέθηκε ξανά και εμφατικά το θέμα της αλλαγής της αίθουσας διεξαγωγής της δίκης, κάτι που είχε αναγνωρίσει και η Εισαγγελέας Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου.

ια το θέμα της αίθουσας έχουν ζητήσει να κάνουν παρέμβαση στο δικαστήριο οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών της περιοχής, οι οποίοι ήδη τόνισαν στους δικαστές ότι η συγκεκριμένη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ανάμεσα σε σχολεία γεγονός που δυσχεραίνει την διεξαγωγή των εξετάσεων των μαθητών. Αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν γίνει και από την Ένωση Συντακτών, καθώς οι συνθήκες για τους δημοσιογράφους είναι εξαιρετικά αντίξοες λόγω του χώρου αλλά και λόγω σοβαρών δυσλειτουργιών στις τεχνικές υποδομές για την κάλυψη της διαδικασίας (ίντερνετ, κακή ηχητική κάλυψη).

Σήμερα, στο δικαστήριο παρέμβαση έκανε και ο δήμαρχος Κορυδαλλού Γιώργος Κασιμάτης, ο οποίος ζήτησε από την πρόεδρο της έδρας το λόγο λέγοντας: «Και σήμερα ο κορυδαλλός βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας. Δεν μπαίνω στη λογική αν η αίθουσα χωράει η δεν χωράει. 400 παιδιά θα δώσουν εξετάσεις σε άλλους δήμους. Οι εξετάσεις τελειώνουν 13 Ιουνίου. Απευθύνομαι στην ευαισθησία σας. Τα παιδιά δεν μπορούνε να περάσουνε καν για να πάνε στο σχολείο. Ολοι οι φορείς της πόλης αντιδρούν». Στο ίδιο πνεύμα και ο συνήγορος πολιτικής αγωγής των θυμάτων του Περάματος ο οποίος ζήτησε να μην επηρεαστούν οι εξετάσεις.

Ο εισαγγελέας, στο σημείο εκείνο έκανε μια πρωτοφανή πρόταση, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που διατυπώνουν οι διάφοροι φορείς: Η δίκη να γίνεται κάθε Σάββατο.

iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελική πρόταση για διεξαγωγή της δίκης για τη Χρυσή Αυγή μόνο τα Σάββατα
ΕΚΤΑΚΤΟ: Επιχείρηση απόκρουσης τουρκικής «εισβολής» στο Αν.Αιγαίο – Ενεργοποιήθηκε όλο το σύστημα αεράμυνας της χώρας