Η νεαρή κοπέλα έχει όγκο στον εγκέφαλο και πλέον δεν την καλύπτει η ασφάλεια του πατέρα της ωστόσο λόγω της κατάστασής της δεν κατάφερε να περάσει από την επιτροπή που θα πιστοποιούσε την αναπηρία της
Ένα απίστευτο γεγονός γραφειοκρατίας βλέπει το φως της δημοσιότητας και αφορά μία 25χρονη καρκινοπαθή η οποία νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr η 25χρονη Βιλιάνα δεν πέρασε από την ειδική επιτροπή που θα πιστοποιούσε την αναπηρία της καθώς έχει πέσει σε κώμα και έτσι έχει μείνει ανασφάλιστη.

Η νεαρή κοπέλα έχει όγκο στον εγκέφαλο και παλεύει κυριολεκτικά μόνη της με μια σπάνια μορφή γονιδιακής μετάλλαξης που έχουν η μητέρα της και τα δυο της αδέλφια και η οποία προκαλεί τη νόσο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, η 25χρονη παρουσίασε υποτροπή στο μυελοβλάστωμα του εγκεφάλου της και μπήκε στο χειρουργείο για να αφαιρέσει έναν δεύτερο όγκο, μετά την πρώτη επέμβαση που είχε υποβληθεί το 2008.

Από τότε, νοσηλεύεται, σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ.

Στο μεταξύ, έκλεισε τα 25 και έτσι, έχασε το δικαίωμα να ασφαλίζεται στο ΙΚΑ ως προστατευόμενο μέλος του πατέρα της. Εκείνος, για να αποφύγει αυτήν την εξέλιξη, είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα να κινεί τις διαδικασίες για εκ νέου πιστοποίηση της αναπηρίας της καρκινοπαθούς κόρης του, ώστε να μην μείνει ακάλυπτη.

Το πρωί της Πέμπτης η αρμόδια επιτροπή κάλεσε τους γονείς της 25χρονης στο ΙΚΑ Χανίων όμως ο γιατρός δεν δέχτηκε να δει τον φάκελο μιας και δεν ήταν παρούσα η 25χρονη. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό αφού η νεαρή κοπέλα δεν έχει επαφή με το περιβάλλον.

«Αν δεν είναι το παιδί εδώ, τότε δεν είμαι ούτε εγώ εδώ», φέρεται να είπε ο γιατρός σύμφωνα με τον πατέρα της.

Ωστόσο σύμφωνα και πάλι με το zarpanews.gr μετά τη δημοσιοποίηση της κατάστασής της η αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ θα την επισκεφθεί τις επόμενες ώρες στο ΠΑΓΝΗ προκειμένουν να πιστοποιηθεί η κατάστασή της.

 

Πηγή: protothema.gr