Σήμερα τα σχολεία της περιοχής λειτουργούν κανονικά, όμως παραμένουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία που βρίσκονται δίπλα στις φυλακές Κορυδαλλού – Είχε υπάρξει τηλεφώνημα για βόμβα στο σημείο συγκέντρωσης, αλλά τελικά επρόκειτο για φάρσα
xa 1

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη διασταύρωση της λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη με την οδό Σολωμού από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

xa 3

Με το πανό « Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» η ΚΕΕΡΦΑ έφτασε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού περίπου στις δέκα και μισή, με αφορμή την προγραμματισμένη δίκη της Χρυσής Αυγής στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Εν τω μεταξύ, είχε υπάρξει τηλεφώνημα για βόμβα στο σημείο συγκέντρωσης, αλλά τελικά επρόκειτο για φάρσα.

xa 4

Εν τω μεταξυ, επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή για λόγους ασφαλείας και σε μια προσπάθεια να εξαλείψουν τυχόν επεισόδια από διαδηλωτές.

xa 5

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης, αναμένεται να υποβάλλει νέο αίτημα προς την έδρα της δικαστικής αίθουσας στις φυλακές Κορυδαλλού, για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής σε δικαστική αίθουσα του εφετείου Αθηνών.

Σήμερα τα σχολεία της περιοχής λειτουργούν κανονικά, όμως παραμένουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία που βρίσκονται δίπλα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Να θυμίσουμε ότι τη Δευτέρα ξεκινά η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, με αποτέλεσμα ο δήμος της περιοχής να θεωρεί δύσκολη την πρόσβαση, μαθητών και εκπαιδευτικών, σε σχολεία που βρίσκονται κοντά στις φυλακές, εξαιτίας των υψηλών μέτρων ασφαλείας.

xa 6

Για αυτό το λόγο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά έχει ζητήσει να χρησιμοποιηθεί ως εξεταστικό κέντρο στις Πανελλαδικές το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού σε περίπτωση που η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχιστεί και τις ερχόμενες εβδομάδες, στις φυλακές Κορυδαλλού.

xa2protothema.gr