Πυρά Βαρουφάκη κατά Στουρνάρα

1254

Σειρά στην ομάδα των κυβερνητικών στελεχών που στρέφονται κατά του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, με αφορμή τα σχόλια του ως προς την πολιτική που ασκεί το Μαξίμου στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, πήρε σήμερα ο Γιάννης Βαρουφάκης.

«Σέβομαι απόλυτα την ανεξαρτησία της Τραπέζης της Ελλάδας. Εγώ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να την παραβιάσω. Σε καμία περίπτωση ως υπουργός Οικονομικών δεν θα σχολιάσω τον τρόπου που η ΤτΕ επιτελεί το έργο της. Αλλά και από την άλλη πλευρά η ΤτΕ θα έπρεπε να σεβαστεί την ανεξαρτησία της και να μην παρεμβαίνει με σχόλια για το κυβερνητικό έργο» είπε δεικτικά ο κ. Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Δημ. Καμμένου για τον συμβιβασμό του δημοσίου με την Siemens, ο υπουργός Οικονομικών, «ακόνισε» και πάλι «το μαχαίρι».

Χαρακτήρισε τη συμφωνία «εξευτελιστική», τονίζοντας πως «έδωσε τη δυνατότητα στον Γιάννη Στουρνάρα να υπογράψει άφεση αμαρτιών» και να φέρει τη χώρα σε μία θέση που «μόνον ως υποταγή μπορεί να εννοηθεί». Παρ΄ ότι δε, η εκταμίευση έχει ξεκινήσει και δεσμεύει το δημόσιο, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως όπως όλες οι υποθέσεις διαφθοράς, έτσι και της Siemens, θα επανεξεταστεί.

newsit.gr