Ξάνθη: Δείτε τι απέμεινε σε στάνη μετά από επίθεση αρκούδας – Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι (Φωτό)!

1299
Έκδηλη είναι η ανησυχία των κατοίκων και κυρίως των κτηνοτρόφων, της ορεινής Ξάνθης μετά και το τελευταίο περιστατικό επίθεσης…

που δέχθηκε κοπάδι αιγοπροβάτων από αρκούδα. Το βράδυ της Τετάρτης μια αρκούδα επιτέθηκε σε στάνη, στο χωριό Ισαία, κατασπαράζοντας 5 αιγοπρόβατα, τα περισσότερα εκ των οποίων μάλιστα μικρά.

ΦΩΤΟ από thrakitoday.com
ΦΩΤΟ από thrakitoday.com

Στη θέα του αποτρόπαιου θεάματος ο κτηνοτρόφος και ιδιοκτήτης της στάνης ζήτησε βοήθεια, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται αντίστοιχη επίθεση στα βουνά της Ξάνθης. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε, οι επιδρομές των αρκούδων έχουν πυκνώσει, κάτι που προκαλεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Δεν αποκλείεται άλλωστε η αρκούδα να εμφανιστεί ξανά και να επιτεθεί σε κάποιο κοπάδι, και για τον λόγο αυτό οι κτηνοτρόφοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οι αρκούδες ξυπνώντας από το χειμερινό τους λήθαργο αρχίζουν την αναζήτηση τροφής με τις αγελάδες και τα πρόβατα των κατοίκων της ορεινής Ξάνθης να αποτελούν την πρώτη επιλογή.

Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό αλλά παρατηρείται εδώ και χρόνια, με τους κατοίκους ωστόσο να ζητούν άμεση αποκατάσταση του ζωικού τους κεφαλαίου, μιας και οι διαδικασίες για την αποζημίωσή τους είναι χρονοβόρες.

Πηγή: thrakitoday.com