Μάρδας: “Μέχρι τον Απρίλιο έχουν εξευρεθεί περισσότερα από 400 εκατομμύρια”.

1781

Συναγερμό σήμαναν από το πρωί οι δηλώσεις Μάρδα στο Mega για άμεσο πρόβλημα ρευστότητας, έλλειμμα ύψους 350 ως 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μίλησε αρχικά για κρίσιμες ημερομηνίες αναφέροντας την 24η και την 27η Απριλίου αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι υπάρχει θέμα με τις συντάξεις και τους μισθούς.

Το θέμα επιβεβαιώθηκε και από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο στην προσπάθεια να δικαιολογηθεί η κίνηση της υποχρεωτικής δέσμευσης των διαθέσιμων Δήμων και Περιφερειών.

Λίγο μετά τις πρώτες δηλώσεις του ο κ. Μάρδας συμπλήρωσε πως μιλώντας στα Parapolitika 90,1 και τον Νίκο Ευαγγελάτο πως “στο τέλος του μήνα φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων” αποσαφηνίζοντας το θέμα που δημιουργήθηκε για το έλλειμμα στα κρατικά ταμεία των 350-400 εκατ. ευρώ.

Τόνισε ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημιουργείται ένα “μαξιλάρι” για να υπάρχει μια άνεση και να πληρώνονται όλες οι υποχρεώσεις. Αναγνώρισε πως οι διαπραγματεύσεις καθυστερούν και τόνισε πως η κυβέρνηση πιέζει για να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ.