Τάσος Δούσης: Δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου – “Κανένας δεν μπορεί να μας πληρώνει για να ζούμε αξιοπρεπώς”

806

Τάσος Δούσης:

Σήμερα αποφάσισα να σας κουφάνω!!!

Δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου 1825-26 η Ελληνική επανάσταση φθίνει και το δάνειο που έχουμε πάρει απο Αγγλία μεριά μοιράζεται σε οπλαρχηγούς που το σπαταλάνε σε απολαύσεις “μπέηκες”.

Πριν λοιπόν ξεκινήσει η πολιορκία του Μεσολογγίου, σκάει στην περιοχή ένας κακομοίρης μεταρρυθμιστής και ζητά από Μπότσαρη, Τζαβέλλα και Μακρή να μετρηθούν τα παλληκάρια τους, για να διαπιστωθεί αν τα χρήματα που είχαν εισπράξει απο το δάνειο ηταν ανάλογα των ανδρών( οι οπλαρχηγοί πληρωνόντουσαν με βάση τους άντρες που έφερναν στην μάχη, στο Μεσολόγγι είχαν συγκεντρωθεί 4000 παλληκαριά, είχαν δηλωθεί 15000). Το να μετράς τους στρατιώτες μας ειναι πράξη αντεθνική, δεσποτική και οποίος τα λέει αυτά είναι εχθρός της συνταγματικής ελευθερίας!!! Με μια φωνή αυτο είπαν στον κακόμοιρο που προσπαθούσε να βάλει τάξη στο μπάχαλο οι οπλαρχηγοί. Και όχι μονο, τον πλάκωσαν και στο ξύλο και τον έστειλαν 2 εβδομάδες στο νοσοκομείο. Αποτέλεσμα η μάχη χάθηκε, τα λεφτά ομως μοιράστηκαν και κάποιοι έγιναν πλούσιοι με χρήματα των ξένων, αλλά ο λαός σφαγιάστηκε!!!

Πρέπει επιτέλους να το χωνέψουμε… Κανένας δεν μπορεί να μας πληρώνει για να ζούμε αξιοπρεπώς. Η χώρα εχει προσανατολισμό Ευρωπαϊκό και δυτικό τουλάχιστον 2 αιώνες…μπέηκα μπέηκα αλλα δυτικά, με τα καλα και τα κακά μας. Ποιος θα τολμήσει να αλλάξει ρότα με ψευτομαγκιές, επαναλαμβανόμενες απο την πολιορκία του Μεσολογγίου.

 

Για να επισκεφθείτε την Fanpage του Τάσου Δούση πατήστε ΕΔΩ.