Ο Τάσος Δούσης θυμάται την συγκλονιστική ιστορία του Δουρή, που κάλυψε ως δημοσιογράφος του STAR.

3295

Τάσος Δούσης:

Πολλοί δεν το γνωρίζουν, θα σας το ομολογήσω τωρα…

Την υπόθεση Δουρή, του κτήνους που βίασε και σκότωσε το παιδί του στην Ερμιόνη, την είχα καλύψει εγώ, ως δημοσιογράφος του ελεύθερου ρεπορτάζ στο ΣΤΑΡ, με γενικό διευθυντή Μαστοράκη και διευθυντή ειδήσεων Σπύρο Καρατζαφέρη!

Αφήστε έχω περάσει ΟΥΚ δημοσιογραφίας…Δεν είναι όμως το θέμα αυτο. Με την ιστορία της Άννυ, μου ξανάρθε στο μυαλό η ιστορία του Δουρή. Θέλω να την μοιραστώ μαζί σας, αν δεν βαριέστε!

Όταν έσκασε το θέμα Δουρή, 31 Δεκεμβρίου 1993 πέσαμε απο τα σύννεφα. Προσέξτε! Τότε ξέραμε ότι ένα παιδάκι, αγοράκι, βρέθηκε βιασμένο και σκοτωμένο. Δεν ξέραμε ότι το είχε σκοτώσει ο πατέρας του!!! Γιορτές ήταν, κανένας δεν πήγαινε, πήγα εγώ – Εθελοντικά μαλιστα! Φτάνω πρώτος στο χωριό, κάνω το ρεπορτάζ και μου βαράει να πάω στο σπίτι να μιλήσω με την οικογένεια. Ποιος λέτε οτι μου μίλησε…Ο πατέρας, ο βιαστής και δολοφόνος του παιδιού του, βγήκε να μιλήσει στην κάμερα. Μιλαμε, δάκρυ κορόμηλο, μην σας κουράζω, μου μιλούσε 25 λεπτά!!! Η μάνα πουθενά…

Χαμός στο κανάλι, “Σούπερ αποκλειστικό” κλπ!!! Τηλεφωνώ στο κανάλι, μιλάω με Καρατζαφέρη και του λέω “Κύριε διευθυντά, εδώ κάτι συμβαίνει, ο πατέρας δεν μου τα λέγε καλά. Αν δείτε προσεκτικά το ρεπορτάζ, μία μου λέει ότι το παιδί το είδε το πρωί, μία μου λέει ότι είχε να το συναντήσει απο το βράδυ”. Πράγματι, 2 μέρες μετά, η αστυνομία συλλαμβάνει τον Δουρή, με την κατηγορία του βιασμού και δολοφονίας του παιδιου του.

Πίστευα, οτι δεν θα ξανα ζούσα μια τέτοια ιστορία κι ομως σημερα, μετά από 22 χρόνια συναντούμε ένα έγκλημα χειρότερο. Τότε η μητέρα του παιδιου, δεν είχε κατηγορηθεί για τίποτα, το ίδιο νομίζω θα συμβεί και τώρα.  Αναρωτιόμουν – τότε νέος δημοσιογράφος – η μάνα δεν γνώριζε τι κτήνος άντρα είχε; Τωρα, στα 45 δεν αναρωτιέμαι, είμαι σίγουρος ότι η μάνα γνώριζε τι κτήνος ήταν ο πατέρας. Μπορεί να μην συμμετείχε στη δολοφονία, δεν θα το κρίνω εγώ αυτό, όμως ηθικός αυτουργός ειναι σίγουρα και σίγουρα προσπάθησε να παραπλανήσει και τις αστυνομικές αρχές.

Καμία επιείκεια!