Αδέλφια ποιος ειναι ο υπουργός εν ενεργεία στην κυβερνηση που χρωστάει τα μαλλιά της κεφαλής του στην εφορία; Δεν μαντέψατε; Ξεφτίλα ρε φίλε Ελλαδαρα!!!

535
Εστάλησαν σημειώματα και σε ευρωβουλευτή, σύζυγο πρώην πρωθυπουργού, πρώην υπουργό και δημοσιογράφους που έχουν χρέη πάνω από 250.000 ευρώ

Τον… αντιμνημονιακό αγώνα που έδιναν και προεκλογικά φαίνεται πως συνεχίζουν εκατοντάδες μεγαλόσχημοι οφειλέτες της Εφορίας. Σαν να μην άλλαξε η κυβέρνηση -και σαν να ζουν σε άλλη χώρα- ακόμα και μέλη της κυβέρνησης που χρωστούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην Εφορία συνεχίζουν να μην πληρώνουν ούτε καν το 1/100 των οφειλών τους, παρά τις εκπτώσεις και το κούρεμα χρεών που τους προσφέρει η ρύθμιση Βαλαβάνη!
Από την περασμένη Πέμπτη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στέλνει email και καλεί στο τηλέφωνο 23.500 οφειλέτες που χρωστούν από 250.000 έως και 1.500.000 ευρώ, για να τους πείσει με παρακάλια να μπουν και να πληρώσουν ό,τι μπορούν (ή ό,τι προαιρούνται).
Η ρύθμιση των 100 δόσεων (η πιο ελαστική που έγινε ποτέ) άνοιξε πριν από ακριβώς έναν μήνα και εκπνέει στις 26 Μαΐου. Ηδη έχουν μπει σε αυτήν πάνω από 400.000 φορολογούμενοι, ακόμα και άνθρωποι κατεστραμμένοι, που πληρώνουν 20 ή 30 ευρώ τον μήνα για χρέη μόλις 300 ή 500 ευρώ, πράττοντας το «πατριωτικό καθήκον» τους, όπως τους κάλεσε η αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη.

Δεν έχουν κάνει όμως ακόμα το ίδιο από την πλευρά τους νυν και τέως υπουργοί, διάσημοι αντιμνημονιακοί, ευρωβουλευτές, αντιπρόεδροι προηγούμενων κυβερνήσεων, σύζυγοι πρωθυπουργών που «σφυρίζουν αδιάφορα» ακόμη για τη ρύθμιση του αιώνα.Σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές, ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν δεχτεί «ραβασάκι» ή τηλέφωνο από την Εφορία ξεχωρίζουν:

1.Μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.  που πηγαινοέρχεται συχνά στο υπουργείο Οικονομικών για να βρει κονδύλια για το υπουργείο του. Αν και για πολλά-πολλά χρόνια στο παρελθόν, όπως λέει ο ίδιος, πλήρωνε υπέρογκους φόρους με συνέπεια, η οικονομική κρίση τον έφερε σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση. Εχει όμως εδώ και χρόνια πλέον εγκαταλείψει την αποπληρωμή του χρέους του, που σκαρφάλωσε έτσι στα 285.000 ευρώ. Εδώ και καιρό λέει πως προετοιμάζεται να αξιοποιήσει τις ρυθμίσεις χρεών. Το πρόβλημα όμως είναι πως, παρά τα «κουρέματα» και τις εκπτώσεις που αυτή προσφέρει, θα πρέπει να πληρώνει περίπου 2.000 ευρώ τον μήνα για τα επόμενα 8,5 χρόνια ή να βάλει μπροστά λεφτά -που δεν τα έχει- για να μειώσει περισσότερο τη δόση του.

2. Σύζυγος πρώην πρωθυπουργού που, ελλείψει χρημάτων, πουλούσε τη βίλα της πολλά χρόνια πριν από το μνημόνιο, βρέθηκε να χρωστά στην Εφορία πάνω από 400.000 ευρώ. Επειδή τα χρέη της είναι παλιά, έχουν μεγάλες προσαυξήσεις που μπορεί να διαγραφούν και η οφειλή να μειωθεί δραστικά αν υπαχθεί στη ρύθμιση. Δεν έχει κάνει καμία κίνηση προς το παρόν όμως.

3. Ελληνας ευρωβουλευτής, που είδε τον επιχειρηματικό όμιλο που είχε στήσει την προηγούμενη δεκαετία να καταρρέει αφήνοντας στον δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους, χρωστά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην Εφορία. Παρότι, όπως λέει, θα κάνει τα πάντα για να υπαχθεί στη ρύθμιση μέχρι την τελευταία ημέρα της διορίας που προβλέπει ο νόμος, ισχυρίζεται πως δυσκολεύεται παρά τον υψηλό μισθό που λαμβάνει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

4. Πρώην υπουργός, που είναι γνωστός στο Πανελλήνιο για το μεγάλο πολιτικό εκτόπισμα και την τεράστια ακίνητη περιουσία του, βρέθηκε να χρωστάει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην Εφορία λόγω των χαρατσιών από νόμους που έχουν τη δική του σφραγίδα, από τις ανώτατες κυβερνητικές θέσεις στις οποίες διετέλεσε. Ακόμα δεν έχει ζητήσει να υπαχθεί στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις.

5. Γνωστός για τους αντιμνημονιακούς αγώνες του μεγαλοδημοσιογράφος και εκδότης εφημερίδων, που βίωσε την οικονομική κατάρρευση στα χρόνια της κρίσης, χρωστά πάνω από 400.000 ευρώ στην Εφορία. Δεν φαίνεται προς το παρόν πάντως να ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις του υπουργείου Οικονομικών να ενταχθεί μαζί με τους άλλους οφειλέτες στη νέα ρύθμιση.

Η πίεση και προς τους 23.000 οφειλέτες που έχουν επιλεγεί να ειδοποιηθούν για να εκμεταλλευτούν τη ρύθμιση και να εισπράξει έσοδα το κράτος είναι ότι, αν δεν το πράξουν, από τον Ιούλιο και μετά θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις και τα άλλα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που προβλέπει ο Κώδικας Εισπράξεων Δημοσίων Εσόδων

protothema.gr