Τάσος Δούσης: Πολιτική για το λαό ή για φανατικούς λαϊκιστές;

2184

Παρακολουθούσα τους G7. Βγαίνει ο Ομπάμα και λέει το απίστευτο “όταν έμαθα ότι η Μέρκελ αναλαμβάνει τη φιλοξενία στους G7 σκέφτηκα τί κρίμα που δεν είναι χειμώνας να πέσουμε στο Oktoberfest… Αλλά πάντα υπάρχει καιρός για μια μπύρα”.

Συγγνώμη, δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά αν πολιτική είναι να παλεύεις για το συμφέρον του λαού σου αυτό που είπε ο Ομπάμα ειναι 2 μονάδες στο ΑΕΠ και στο εμπορικό ισοζύγιο στη Γερμανία. Και όσοι πιστ.εύουν ότι αυτά τα είπε ο Ομπάμα τυχαία είναι βλάκες με πατέντα, διότι όλες οι δηλώσεις σε τέτοιο επίπεδο ειναι προσυμφωνημένες. Μάλιστα, η Μέρκελ έβαλε τον Πρόεδρο να πιεί μπύρα δημόσια, μήπως και κάποιος δεν κατάλαβε το νόημα όσων είπε… Τώρα, η Μέρκελ δεν δίνει αυξήσεις, δεν χαϊδεύει τα αυτιά συνδικάτων και δημοσίων υπαλλήλων, θεωρητικά είναι μια σκληρή πολιτικός.

Έτσι είναι στην πραγματικότητα, όμως χωρίς λόγια αλλά με πράξεις παλεύει για τα συμφέροντα και του τελευταίου Γερμανού, χωρίς λόγια αλλά με έργα. Φανταστείτε να ερχόταν επίσκεψη ο Ομπάμα και να τον βάζαμε να πιεί ούζο και τσίπουρο!!! Να τον βλέπαμε να τρώει φέτα και τζατζίκι! Σας κάνουν όλα αυτά απλά και γελοία. Λάθος! Έτσι χτίζουμε προϊόντα, τουρισμό και ανάπτυξη… Μήπως είναι η ώρα να αναζητήσουμε και στην χώρα τέτοιους πολιτικούς; Μήπως είναι η ώρα να ψαχτούμε για ανθρώπους που τσαλακώνονται για εμάς χωρίς παπάρες αριστερές, δεξιές και κεντρώες;