Τη διεξαγωγή της δίκης για τη Χρυσή Αυγή κάθε Σάββατο πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου για να ξεπεραστούν οι εύλογες αντιδράσεις των κατοίκων και των τοπικών φορέων του δήμου Κορυδαλλού, καθώς και δημοσιογράφων για τον τόπο διεξαγωγής της διαδικασίας.

Όπως τόνισαν συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης η αίθουσα είναι ακατάλληλη για να φιλοξενήσει αυτή την υπόθεση. Επιπλέον οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής αλλά και ο δήμαρχος Κορυδαλλού τόνισαν πως υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών και δη των μαθητών σε μια περίοδο μάλιστα που ξεκινούν σε λίγες ημέρες οι εξετάσεις των παιδιών. Ο δήμαρχος Κορυδαλλού είπε ότι 300 παιδιά θα χρειαστεί να πάνε στη Νίκαια και το Κερατσίνι για να δίνουν εξετάσεις και κατατεθεί προσφυγή κατά του κύρους των εξετάσεων. Απηύθυνε έκκληση στην ευαισθησία και τη λογική του δικαστηρίου να εισακούσει το αίτημά τους αφού πρόκειται όπως είπε για την μεγαλύτερη δίκη της τελευταίας δεκαετίας και δεν μπορεί η πόλη τους να είναι σε κατάσταση πολιορκίας.

Παράλληλα τέθηκε και το θέμα της ελλιπούς δημοσιότητας της δίκης με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΣΥ Γιώργο Σαββίδη να τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως η διαδικασία μπορεί να καλυφθεί κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Η πρόταση πάντως της εισαγγελέως να διεξάγεται η δίκη μόνο τα Σάββατα, που δεν θα δίνουν οι μαθητές εξετάσεις προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

zougla.gr
Διαβάστε επίσης:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – Τραγικές φιγούρες οι γονείς του Παύλου Φύσσα (PHOTOS)
Δίκη ΧΑ: Αντιεξουσιαστές χτύπησαν 27χρονο γιατί τον πέρασαν για Χρυσαυγίτη