«Δεν ήμουν ένα παιδάκι που ήταν τόσο πολύ αποδεκτό από το περιβάλλον για να φλερτάρω και να κάνω όλα αυτά που κάνουν τα υπόλοιπα παιδάκια»
Σε μία από τις πιο αποκαλυπτικές του συνεντεύξεις ο Μίνως Θεοχάρης, ο οποίος αγαπήθηκε και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από το ρόλο του Μανώλη στο σίριαλ «Κάτω Παρτάλι», αλλά και τη συμμετοχή του στο J2US μίλησε στον Θανάση Αναγνωστόπουλο και το JoinUs για τα παιδικά του χρόνια, αλλά και την αρνητική κριτική που δέχτηκε για το ρόλο του, ότι παρουσιάζει τους ομοφυλόφιλους ως καρικατούρα.

Για τα παιδικά του χρόνια και το γεγονός ότι ήξερε από πολύ χωρίς τι ήθελε να κάνει και προσηλώθηκε σε αυτό:
«Από την πρώτη δημοτικού ήξερα τι ήθελα να κάνω. Δεν ήμουν ένα παιδάκι που ήταν τόσο πολύ αποδεκτό από το περιβάλλον για να φλερτάρω και να κάνω όλα αυτά που κάνουν τα υπόλοιπα παιδάκια. Δεν ήμουν ένα παιδί που είχε απορροφηθεί εύκολα από το περιβάλλον το σχολικό. Ήμουν πολύ ντροπαλός. Πιο περιθωριοποιημένος, οπότε αυτό λειτούργησε για μένα… στοχοπροσηλώθηκα πιο γρήγορα. Έψαχνα να βρω διέξοδο και ασχολήθηκα με τις τέχνες, με τη μουσική, με το τραγούδι, με το χορό, με το θέατρο. Οπότε ασχολήθηκα από πολύ νωρίς με όλα αυτά, είδα πάρα πολλές παραστάσεις, περίμενα να έρθει το Σαββατοκύριακο να πάω στο θέατρο, άκουγα μουσική, πέρναγα πολλές ώρες μόνος μου, έψαχνα πολύ τις χώρες στο εξωτερικό. Το Fame, μουσική χορό, τραγούδι. Οπότε όταν είχα φτάσει πια πρώτη Λυκείου ήξερα μέχρι και ποιο κολέγιο στην Αριζόνα έχει καλύτερο department. Τα έψαχαν όλα.

Ευτυχισμένο παιδάκι δεν ήμουν σε καμία περίπτωση. Ήμουν ζορισμένο παιδάκι. Παρόλα αυτά μπορώ να πω ότι μου βγήκε σε καλό σίγουρα και επειδή ασχολήθηκα με την τέχνη πολύ και αφοσιώθηκα σε αυτό. Δηλαδή δεν ήμουν ένα παιδάκι που βούλιαξα σε αυτό. Ήμουν από τα παιδιά που το χρησιμοποίησα, την περιθωριοποίηση που μου έγινε και νομίζω ότι αφοσιώθηκα σε αυτό που ήθελα να κάνω και το έκανα σκοπό της ζωής μου.

Αναφορικά με τη δημόσια εξομολόγηση του στο J2US:«Το να είσαι μόνος, το θέτω πάρα πολύ κομψά. Δεν ήμουν ο μόνος, απλά κάποια παιδιά το ξεπερνάνε και άλλα υιοθετούν το ρόλο αυτό και στην υπόλοιπη ζωή τους κι αυτό είναι θλιβερό. Αυτό που ήθελα να περάσω είναι ότι αξίζει τον κόπο να κάνεις την υπέρβαση.»

Για το γεγονός ότι κατηγορήθηκε για το ρόλο του στο «Κάτω Παρτάλι» ως προς τον τρόπο που παρουσιάζεται ο γκέι χαρακτήρας που υποδύεται: «Μου φαίνεται πολύ χαζό. Καταρχάς μου φαίνεται χαζό γιατί το «Παρτάλι» δεν είναι ντοκιμαντέρ για τη ζωή του ομοφυλόφιλου. Το βρίσκω αστείο. Όπως θεωρώ μεγάλη αδικία και μεγάλη διάκριση και ρατσισμό το ότι γίνεται αυτό μόνο για τον ομοφυλόφιλο ρόλο της σειράς και όχι για τους υπόλοιπους. Γιατί και η ξανθιά είναι πολύ ξανθιά και ο γκόμενος είναι πολύ γκόμενος και ο βλάχος είναι πολύ βλάχος. Δηλαδή κάνουμε μία διάκριση και την κάνουμε αισθητή από μόνοι μας. Το θεωρώ λάθος και πολύ οπισθοδρομικό. Το «Παρτάλι» είναι ένα χιουμοριστικό κόνσεπτ, σουρεαλιστικό σχεδόν, ο ομοφυλόφιλος είναι πολύ ομοφυλόφιλος, η ξανθιά πολύ ξανθιά και ούτω καθεξής.»

Πολλές φορές η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει και κάθε φαντασία και προκαλώ τον κόσμο να βγει έξω και να κυκλοφορήσει να δει τι συμβαίνει. Μην τρελαθούμε τελείως. Κάνουμε κωμωδία και μου έδωσαν να κάνω έναν ρόλο που είναι από τους καλύτερους που θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια μου, θα ήμουν βλάκας να μην το αναγνωρίσω και θεωρώ ότι είναι και βλάκας όποιος δεν αναγνωρίζει αυτό που βλέπει.»

zappit.gr