Θέση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει για την επιλογή του Σάκη Ρουβά για ερμηνεύσει το «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη παίρνει η Νάνα Μούσχουρη με επιστολή που έστειλε στον τραγουδιστή.

Στην επιστολή της, όπως τη δημοσίευσε το Star Channel, η μεγάλη ερμηνεύτρια στηρίζει τον Σάκη Ρουβά και μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι είναι υποχρέωση κάθε καλλιτέχνη να μην μένει στάσιμος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για όλους αυτούς που κατακρίνουν τον τραγουδιστή, ο οποίος θα ερμηνεύσει σε λίγες ήμερες το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

Η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια αναφέρει επίσης στην επιστολή ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να δοκιμάζει όλα τα είδη μουσικής στα οποία μάλιστα, όπως λέει χαρακτηριστικά, μπορεί να δώσει μια άλλη πνοή νεώτερη.

Κλείνοντας, η κα Μούσχουρη εκφράζει την λύπη της που δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στην παράστασή, επισημαίνοντας πως θα είναι εκεί νοερά και του εύχεται «καλή επιτυχία».

«Με το ταλέντο σου, την ειλικρίνεια, το σεβασμό και την αγάπη σου για τη μουσική θα προωθήσεις στη δική σου γενιά και στο μέλλον ένα μεγάλο μουσικό έργο» καταλήγει.

Παρατίθεται η επιστολή:

Αγαπημένε μου Σάκη,

Έμαθα ότι θα τραγουδήσεις το «Άξιον Εστί» και σου εύχομαι καλή επιτυχία.  Εμείς οι καλλιτέχνες έχουμε ένα βαρύ χρέος, γιατί είμαστε εμείς που παίρνουμε την ευθύνη να γνωρίσουμε τα μουσικά έργα στο κοινό.  Βλέπω συχνά στην αγαπημένη μας χώρα ότι υπάρχει μια “δικτατορική”  εξουσία των συνθετών που αγνοεί τη σημασία των ερμηνευτών. Και αναρωτιέμαι: πού θα ήταν σήμερα τα Παιδιά του Πειραιά χωρίς την Μελίνα; Ή ο Ζορμπάς, χωρίς την εισαγωγή του Ζαμπέτα;

Η μουσική είναι θεία σε οποιαδήποτε μορφή της. Πόπ, ρόκ, λαϊκή, παραδοσιακή, κλασσική, διεθνής ή τοπική.  Δε χωρίζεται σε «έντεχνη» και «μη έντεχνη».  Εξαρτάται πώς και γιατί την ερμηνεύεις. Η αλήθεια του κάθε τραγουδιού αποκαλύπτεται όταν το προσεγγίσεις με σεβασμό, αγάπη, ειλικρίνεια και ενθουσιασμό. 

Σε παρακολουθώ σε όλα  τα μουσικά βήματά σου και χαίρομαι που η καριέρα σου εξελίσσεται  σοβαρά και όμορφα, γιατί είναι υποχρέωση κάθε καλλιτέχνη, για να μη μείνει στάσιμος, να δοκιμάζει και άλλα είδη μουσικής, στα οποία μπορεί να δώσει μια άλλη πνοή, νεώτερη.

Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι παρούσα στην παράστασή σου,  αλλά θα είμαι εκεί με τη σκέψη μου. Με το ταλέντο σου, την ειλικρίνεια, το σεβασμό και την αγάπη σου για τη μουσική θα προωθήσεις στη δική σου γενιά και στο μέλλον ένα μεγάλο μουσικό έργο.

Καλή σου επιτυχία.

Με αγάπη.

Νάνα