Τα 7… θανάσιμα αμαρτήματα των διακοπών: Τα λάθη που κάνουν οι celebrities, και πώς να τα αποφύγετε! (PHOTOS)

1718

Φυσικά, είναι όχι μόνο αναμενόμενο, αλλά και φυσιολογικό, να χαλαρώνουμε στις διακοπές μας, εκφράζοντας την πιο ανέμελη πλευρά του εαυτού μας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι η αναγκαία ξεγνοιασιά πρέπει να ταυτίζεται με την αγένεια, ή με κάποιες δημόσιες συμπεριφορές, που, μπορεί να μην προσβάλλουν τον άλλον επί προσωπικού, αλλά οπωσδήποτε είναι χαμηλής αισθητικής. Ο  William Hanson μας συμβουλεύει.

Going away this summer? Etiquette expert William Hanson tells you how to best behave while on holiday

1. Στο αεροπλάνο

Αν ένα παιδί χτυπάει το κάθισμά σας, απευθυνθείτε ευγενικά στους γονείς, καθώς η ήρεμη και λογική στάση σας είναι αυτή που θα φέρει και αποτέλεσμα.

Planes are rife with problems of politesse: smile, appeal nicely to parents and avoid an angry tirade 

2. Κακές ενδυματολογικές επιλογές

Δεν είναι ό,τι καλύτερο αισθητικά, μαγιό, και ρούχα εν γένει, που δεν αφήνουν τίποτα στη φαντασία. Αν πηγαίνετε κάπου ζεστά, πάρτε πολλά ρούχα σε λινό ύφασμα και ζωντανά χρώματα για να αντανακλούν το φως του ήλιου. Μην πέσετε στην παγίδα των συνθετικών υφασμάτων σε πολύ προκλητικά ρούχα. Επίσης, λάβετε υπόψιν και τους ενδυματολογικούς κανόες για τις γυναίκες, που ενδεχομένως να ισχύουν στον προορισμό σας, όπως μια αραβική χώρα, ή μια εκκλησία σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Δεν μας τα λένε καλά η προκλητική Jessica Wright, και ο Wayne Rooney που κυκλοφορεί με φούτερ το κατακαλόκαιρο!

3. Ζητήματα γλώσσας

Δείξτε σεβασμό για την τοπική κουλτούρα της χώρας που επισκέπτεστε, μαθαίνοντας βασικές φράσεις στη γλώσσα τους. Υπάρχουν οδηγοί και ιστοσελίδες για να προσέξετε και την προφορά σας, ενώ τα στοιχειώδη που πρέπει να ξέρετε είναι τα εξής: γεια, αντίο, παρακαλώ, ευχαριστώ, συγγνώμη, πού είναι οι τουαλέτες. Οι ντόπιοι θα εκτιμήσουν την προσπάθειά σας, να είστε σίγουροι.

4. Υιοθετώντας τις τοπικές παραδόσεις

Η Heidi Klum, στο ταξίδι της στις Μπαχάμες, ενέδωσε στον πειρασμό να της κάνουν στα μαλλιά ένα ιδιαίτερο, τοπικό χτένισμα: μικρά κοτσιδάκια που σχηματίζουν γεωμετρικά μτίβα στο τριχωτό της κεφαλής. Δικαιολογημένη κίνηση σε ένα βαθμό, αλλά καλύτερα να αποφύγετε οποιαδήποτε αρκετά σημαντική αλλαγή στην εμφάνισή σας, κατά τη διάρκεια των διακοπών. Αν θέλετε σουβενίρ πάρτε ένα ρούχο, ή ένα μπρελόκ!

Bad hair day: Opting for corn rows in her usually flowing locks Heidi Klum makes a travel faux pas

Η Heidi Klum είχε πιθανότατα μια “bad hair day” αλλά δεν έπρεπε να ξεσπάσει κατ’ αυτό τον τρόπο!

5. Ζευγάρι δημοσίως

Ακόμα κι αν δεν υπερβαίνετε τα όρια (αυτό σας έλειπε!) δε χρειάζεται να δείχνετε δημοσίως πόσο πολύ αγαπάτε ο ένας τον άλλον. Αφήνετε την εντύπωση ότι έχετε ανάγκη να σας κοιτούν.

Former TOWIE star Jasmin Walia cuddles up with Ex On The Beach star and boyfriend Ross Worswick 

Μην ακολουθήσετε το παράδειγμα των Jasmin Walia και Ross Worswick.

6. Οι χιλιο – αναμενόμενες φωτογραφίες

Ο Κύριος Άιφελ ίσως και να μην έμπαινε σε τόσο κόπο αν ήξερε οτι εκατομμύρια τουριστών κάθε χρόνο, θα έβγαζαν τις κλισέ πλέον φωτογραφίες μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ: να φιλιούνται, να κάνουν ότι γέρνουν πάνω του, κ.α.

Take fewer photos and spend more time drinking in and remembering the sight in your own mind

7. Τι σημαίνει “μοιράζομαι τη χαρά μου”

Είμαστε ενθουσιασμένοι που πήγατε διακοπές, και περνάτε τέλεια. Μην το παρακάνετε όμως! Μην στέλνετε τις γνωστές φωτογραφίες γάμπα-βαμμένο νύχι-πισίνα, ούτε και εικόνες από την κάθε στιγμή της ημέρας σας. Ανεβάστε μια φωτογραφία (άντε δύο) από ένα όμορφο τοπίο, και θα το εκτιμήσουμε δεόντως.

travelstyle.gr