Σαν Φρανσίσκο: Ελληνικό εστιατόριο «κατακτά» τους Αμερικάνους! (PHOTOS)

1853

Στο Σαν Φρανσίσκο, μια πόλη γνωστή στις Ηνωμένες Πολιτείες για την πολύ καλή κουζίνα της, ένα ελληνικό εστιατόριο έχει κατορθώσει να κατακτήσει τους ουρανίσκους των Αμερικανών.

Το εστιατόριο αυτό, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», είναι το «Kokkari», στην οδό Τζάκσον, που μαζί με το «αδελφάκι» του, το «Evvia», έχουν «αναμορφώσει» τον γαστρονομικό χάρτη της περιοχής.

Ο Δρ. Κένεθ Φραγκαδάκης, ειδικός στην αισθητική οδοντιατρική και ο Τζορτζ Μάρκους, κυρίαρχη φιγούρα στον τομέα της κτηματομεσιτικής, έχουν κάθε λόγο να νιώθουν δικαιωμένοι για την επιλογή τους να επενδύσουν στον συγκεκριμένο τομέα, κλείνοντας τα αυτιά τους σε όσους τούς συμβούλευαν να μην εισέλθουν, επιχειρηματικά, στον τομέα της εστίασης.

Το εστιατόριο, αναφέρει το δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα», αντικατοπτρίζει τις προσωπικότητες των δύο εμπνευστών του, οι οικογένειες των οποίων -όπως και των συζύγων τους- χρειάστηκε να μοχθήσουν πολύ, από παιδιά, προκειμένου να κατακτήσουν την κορυφή, με σκληρή δουλειά, ζήλο και φαντασία.

Το εστιατόριο φέρει το όνομα της περιοχής από την οποία κατάγεται η σύζυγος του Κένεθ Φραγκαδάκη, στη Σάμο, ενώ το «δίδυμό» του «Evvia» έλκει το όνομά του από τον τόπο καταγωγής του Τζορτζ Μάρκους.

«Θέλουμε οι άνθρωποι να περνούν καλά. Θέλουμε να τούς κάνουμε να αισθάνονται ζεστασιά. Η φιλοξενία και το φιλότιμο είναι ό,τι ακριβώς είναι οι Ελληνες- είναι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα» λέει -μεταξύ άλλων- ο Κένεθ Φραγκαδάκης στον «Εθνικό Κήρυκα».

Οσο για το αγαπημένο του πιάτο; Δεν κρύβει την προτίμησή του στα φαγητά με βάση τη γίδα και τα αρνίσια παϊδάκια, ενώ ο συνέταιρος του, όπως λέει, λατρεύει το χταπόδι.