Πάργα – Σύβοτα: Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην εξωτική «Ριβιέρα της Ηπείρου»! (PHOTOS)

2693

Υπάρχουν κάποια µέρη στη χώρα µας που όχι µόνο θυµίζουν αλλά και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από Δαλµατικές ακτές και Νορβηγικά φιορδ. Καλώς ήλθατε στη «ριβιέρα της Ηπείρου», στην  Πάργα και τα  Σύβοτα!

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΡΙΣ ΔΑΓΛΑΣ (pdaglas@dousiscom.gr)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AΡXEIO

Ο κόλπος της  Πάργας, με την παραλία Κρυονέρι και το νησάκι της Παναγίας.

Η  Πάργα σε µαγεύει µε την πρώτη µατιά. Μιλάµε για τον ορισµό της γραφικότητας, ένα νησί που… κόλλησε στη στεριά, έναν ζωγραφικό πίνακα µε τον ιδανικό συνδυασµό χρωµάτων, εναλλαγών και διαστάσεων. Εκτός από το µεσαιωνικό κάστρο (έχει και ωραίο café στο εσωτερικό του!), θα επισκεφθείτε οπωσδήποτε το νησάκι της Παναγίας. Μπορείτε να φθάσετε σε αυτό ακόµα και µε ένα θαλάσσιο ποδήλατο! Για µπάνιο θα πάτε κυρίως στον Βάλτο (πίσω από το κάστρο, περίπου 2 χλµ. από το κέντρο της  Πάργας), µια θαυµάσια παραλία, που διαθέτει cafés, εστιατόρια, καταλύµατα, αλλά και στον Λύχνο, 3 χλµ. πριν από τον οικισµό, σε ένα ιδιαίτερα γραφικό σκηνικό, γνωστό και για τις θαλάσσιες σπηλιές του. Τόσο στον Βάλτο όσο και στον Λύχνο υπάρχει δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Επίσης, µέσα στην  Πάργα θα κολυµπήσετε στο Κρυονέρι (την προτιµούν πολλές οικογένειες), αλλά και στη µικρή ακρογιαλιά Πίσω Κρυονέρι, για περισσότερη αποµόνωση.

Η παραλιακή περαντζάδα, με το κάστρο στο βάθος, θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή.

Σπίτια στην  Πάργα.

Η παραλία Πίσω Κρυονέρι στην  Πάργα.

Οι σπηλιές στο νησί Μαύρο Όρος των Συβότων σε προκαλούν για εξερεύνηση.

Οι πιο φηµισµένες παραλίες στα Σύβοτα είναι η Μπέλα Βράκα και η Πισίνα. Η πρώτη στο Μουρτεµένο, ένα από τα ακατοίκητα -αλλά κατάφυτα και πανέµορφα- νησάκια, απέναντι από τον οικισµό. Δεν θα χρειαστείτε πλεούµενο για το Μουρτεµένο… Ουσιαστικά συνδέεται µε την ακτή µέσω µιας υποθαλάσσιας λωρίδας άµµου µε βάθος µερικών εκατοστών, οπότε θα φθάσετε σε αυτό περπατώντας! Την Πισίνα, από την άλλη, στο νησί Μαύρο Όρος, θα την προσεγγίσετε µε το µικρό σκάφος που κάνει τη -σύντοµη- διαδροµή από το λιµάνι των Συβότων.

Τα νερά στα  Σύβοτα παραπέμπουν σε  Καραϊβική!

Τα  Σύβοτα, όµως, έχουν και αµµουδιές για κάθε γούστο. Κοντά στο κέντρο του οικισµού είναι η Ζάβια (µε πολύ πράσινο και αρκετά… δροσερή, λόγω της ύπαρξης πηγών γλυκού νερού), ο Γαλλικός Μώλος, το Ζέρι και το Σταβέντο.
Για τους τυχερούς που διαθέτουν πλεούµενο, τα  Σύβοτα έχουν πολλά ακόµα ν’ αποκαλύψουν. Το µέρος βρίθει από «µυστικούς» κολπίσκους, αµµουδιές, σπηλιές, ενώ ο περίπλους τον νησιών (Μουρτεµένο, Άγιος Νικόλαος, Μαύρο Όρος) προσφέρει µεγάλες συγκινήσεις. Αλλά ευνοηµένοι δεν είναι µόνο οι… σκαφάτοι. Επιβιβαστείτε σε κάποιο από τα καϊκάκια που πραγµατοποιούν σύντοµες εκδροµές από το λιµάνι προς τα νησιά και δείτε από κοντά γιατί αυτό το µέρος θεωρείται τόσο ιδιαίτερο.


ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ
Η  Πάργα απέχει 420 χλµ. από την  Αθήνα και τα  Σύβοτα 447 χλµ. Το ταξίδι µε Ι.Χ. για  Πάργα διαρκεί περίπου 5,5 ώρες και για  Σύβοτα περίπου 6 ώρες. Εναλλακτικά, θα φτάσετε στην  Πάργα µε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Πρεβέζης (Τηλ. 210 5129252), µε ανταπόκριση στην  Πρέβεζα, και στα  Σύβοτα µε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας (Τηλ. 210 5125954), µε ανταπόκριση στην Ηγουµενίτσα. Αφετηρία ο Σταθµός του Κηφισού. Πολύ πιο σύντοµο είναι το ταξίδι µε Ι.Χ. για όσους έρχονται από  Θεσσαλονίκη (γύρω στις 3,5 ώρες), λόγω της Εγνατίας Οδού.

ΔΙΑΜΟΝΗ

ΠΑΡΓΑ

· SALVATOR VILLAS & SPA HOTEL

Σε ωραία τοποθεσία έξω από την  Πάργα, είναι ένα εξαιρετικό 4* συγκρότηµα που ξεχωρίζει για τη µοντέρνα αισθητική του και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του. Διαθέτει, µεταξύ άλλων, πλήρως εξοπλισµένο spa και πολυτελείς βίλες – για ακόµα πιο exclusive εξυπηρέτηση! Τιµή: Από €100/δίκλινο.
(Κύπερη,  Πάργα, τηλ. 26840 32910,
www.salvator.gr)

· SOL HOTEL

Ένα ιδιαίτερα προσεγµένο ξενοδοχείο, boutique χαρακτήρα και αισθητικής, εγγυάται πολυτελή και άνετη διαµονή. Μεγάλο συν το location, αφού βρίσκεται στο πιο προνοµιακό σηµείο της  Πάργας, στην παραλία του Κρυονερίου, µε θέα στο νησάκι της Παναγίας. Τιµή: Από €120/δίκλινο µε πρωινό. (Αγ. Αθανασίου 1, Πάργα, τηλ. 26840 32332, 31253, www.hotel-sol.eu)

 

ΣΥΒΟΤΑ

· SIVOTA DIAMOND SPA RESORT

Πεντάστερη πολυτέλεια και τεράστια λίστα υπηρεσιών και ανέσεων, σε ένα συγκρότηµα που έχει αλλάξει το χάρτη της διαµονής στην ευρύτερη περιοχή. Εξαιρετική θέα και απολαυστικές, χαλαρωτικές θεραπείες στο εξαιρετικό κέντρο spa & ευεξίας που διαθέτει. Τιµή: Από €120/δίκλινο µε πρωινό.
Σύβοτα, τηλ. 26650 93286,
www.sivotadiamond.gr)

· FILAKAS HOTEL

Σε απόσταση 500 µ. από το λιµάνι των Συβότων, µέσα σε καταπράσινο τοπίο και µε θαυµάσια θέα στο Ιόνιο. Το εστιατόριό του, οι προσεγµένοι χώροι του, τα καλαίσθητα δωµάτιά του κερδίζουν µόνο θετικά σχόλια. Τιµή: Από €85/δίκλινο µε πρωινό. (  Σύβοτα, τηλ. 26650 93345, www.hotel-filakas.gr)

 

ΦΑΓΗΤΟ

ΠΑΡΓΑ

· CASTELLO

Με βάση τη µεσογειακή, ιταλική και γαλλική κουζίνα, αυτό το εστιατόριο στην καρδιά της  Πάργαςανταποκρίνεται σε gourmet απαιτήσεις, ενώ είναι ξακουστό στην περιοχή για την ιδιαίτερα ψαγµένη κάβα του. Τιµή: Από €15. (Αγίων Αποστόλων 4,  Πάργα, τηλ. 26840 31239, www.castello-restaurant.com)

· ΑΡΚΟΥΔΑΣ

Ταβέρνα που έχει δηµιουργήσει πιστό κοινό, ξεχωρίζει για τις νόστιµες ελληνικές γεύσεις µε βάση το κρέας και το ψάρι, αλλά και για το άψογο service. Τιµή: Από €10. (  Πάργα, τηλ. 26840 32253)
ΣΥΒΟΤΑ

· GEORGΕOS FAMILY TAVERNA

Μια από τις πιο παλιές ταβέρνες στην περιοχή, είναι µια πολύ καλή επιλογή για την παραλία των Συβότων. Είναι γνωστή κυρίως για τα ψάρια και τα θαλασσινά, αλλά εδώ βρίσκεις όλα τα κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Τιµή: €15-20 µε κρασί. (  Σύβοτα, τηλ. 26650 93266)

· MEGA AMMOS

Αυτό το εστιατόριο εντοπίζεται σε µια από τις πιο δηµοφιλείς παραλίες των Συβότων, τη Μέγα Άµµο. Τα τραπέζια είναι δίπλα στη θάλασσα, ενώ, όσον αφορά στο µενού, θραύση κάνουν τα ψάρια και τα κρεατικά που ετοιµάζονται επιτόπου στα κάρβουνα. Ανοιχτά από τις 09:30 (για καφέ)-µεσάνυχτα. (Παραλία Μέγα Άµµος,  Σύβοτα, τηλ. 26650 93196, www.megaammos.gr)

Πηγή:ICONS TRAVELLERS

 

Διαβάστε επίσης:

Ο κρυμμένος θησαυρός της Εύβοιας – Δείτε μαγευτικές εικόνες από το »Μωβ Σπήλαιο» στους Ζάρακες! (PHOTOS)
Βουτιές στο Πήλιο: Σας προτείνουμε 19 παραλίες με πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά! (PHOTOS)