Οι μικροί θησαυροί της Ευρώπης, που ΟΛΟΙ πρέπει να ανακαλύψετε!!! (PHOTOS)

1721

Όλες οι πόλεις της Ευρώπης έχουν το δικό τους… τουριστικό κοινό, ωστόσο 10 από αυτές πιστεύουμε ότι αξίζουν μεγαλύτερης αναγνώρισης από τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου, καθώς πρόκειται για μικρά διαμαντάκια! Πάμε να τις γνωρίσουμε!

Cádiz

Ισπανία

Πρόκειται για την παλαιότερη κατοικημένη πόλη στην Ισπανία (ιδρύθηκε το 1104 π.Χ.), με κάθε τετραγωνική ίντσα αυτού του τόπου να είναι πλούσια σε ιστορία! Γνωρίστε από κοντά το Los Carnavales, μια τεράστια ετήσια γιορτή, διάρκειας δύο εβδομάδων, τον μήνα  Φεβρουάριο, με τους δρόμους να πλημμυρίζουν από μουσικές και χρώματα!

Cambridge

Ηνωμένο Βασίλειο

Αν θέλετε να γνωρίσετε την πλευρά του Κέιμπριτζ που δε συνδέεται με το ακαδημαïκό της υπόβαθρο, κάντε μια υδάτινη ξενάγηση στους ποταμούς της πόλης,ή να πάτε βόλτα στα γραφικά καταστήματα της Kings Parade.

Lausanne

Ελβετία

Η Λωζάνη μοιάζει με την ακριβή, Ελβετική έκδοση του Σαν Φρανσίσκο, μιας και εκτείνεται στις ορεινές, βόρειες όχθες της λίμνης της Γενεύης, στη γαλλόφωνη περιοχή Romandie της Ελβετίας. Επιλέξτε μια ξενάγηση μέσα από τα χωριά της περιοχής Lavaux, εκεί όπου οι αμπελώνες απλώνονται κατά μήκος της λίμνης από την Ανατολική Λωζάνη κάτω στο Château de Chillon, και δοκιμάστε εξαιρετικό κρασί!

Aix-en-Provence

Γαλλία

Αυτή η μικρή γαλλική πόλη, προσφέρει στους επισκέπτες μια γραφική, εναλλακτική λύση έναντι της Μασσαλίας, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Γαλλίας. Ναι, ανήκει στην ακριβή πλευρά της χώρας, αλλά οι άπειρες ηλιόλουστες μέρες, δικαιώνουν το ζωγράφο Σεζάν που την αγαπούσε. Η κατοικημένη περιοχή Quartier Mazarin είναι γεμάτη με υπέροχα κτίρια και πύργους, ενώ πολυάριθμα συντριβάνια είναι διάσπαρτα παντού!

Uppsala

Σουηδία

Η σουηδική πόλη χωρίζεται από τον ποταμό Fyris, με την δυτική πλευρά να περιλαμβάνει την ιστορική περιοχή, καθώς και το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα. Από την άλλη, η ανατολική πλευρά διαθέτει το πιο πολυσύχναστο, εμπορικό, και διοικητικό τμήμα της πόλης. Τα τελευταία χρόνια, όμως, το ποτάμι τείνει να γίνει περισσότερο ένας δημόσιος χώρος αναψυχής, παρά μια διαχωριστική γραμμή. Χάρη σε αλλαγές, όπως οι νέες προβλήτες, τα καθίσματα και οι ξαπλώστρες, που μοιάζουν με σύγχρονες εικαστικές εγκαταστάσεις τέχνης, αποτελεί πόλο έλξης, τόσο για τους ντόποιους, όσο και για τους τουρίστες, αν και θα έπρεπε να είναι περισσότερο αναγνωρισμένη πόλη, τουριστικά.

Porto

Πορτογαλία

Το κέντρο της πόλης του Πόρτο χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, το 1996, και τα κτίρια που βρίσκονται στην Avenida dos Aliados, γύρω από την πλατεία Liberdade, είναι από τα σημαντικότερα για την ιστορία της Ευρώπης.

Padua

Ιταλία

Ιστοσελίδες όπως το Orto Botanico di Padova (ο μεγαλύτερος βοτανικός κήπος του κόσμου) και το Prato della Valle (η μεγαλύτερη δημόσια πλατεία της Ιταλίας) καθιστούν την Πάντοβα την τέλεια εναλλακτική λύση απέναντι στη Βενετία. Πολλά κτίρια κοσμούνται από τοιχογραφίες, όπως το Palazzo della Ragione, οι υπαίθριες αγορές είναι πάντα γεμάτες κόσμο, ο φοιτητικός πληθυσμός δίνει τον παλμό στη νυχτερινή ζωή της πόλης!

Groningen

Ολλανδία

Με 1 ποδήλατο να αντιστοιχεί για κάθε κάτοικο, αυτή η πόλη είναι αναμφισβήτητα η πιο φιλική προς τους ποδηλάτες! Επίσης φιλοξενεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Ευρώπης, το Eurosonic, καθώς και τον μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών! Αν θέλετε να έχετε υπόψιν και την γειτονιά με τα “κόκκινα φώτα” πατήστε εδώ.

Freiburg

Γερμανία

Το Φράιμπουργκ διαθέτει ένα από τα πιο ήπια κλίματα, σε ολόκληρη τη Γερμανία, και με διακριτές εποχές όλο το χρόνο! Χάρη λοιπόν στις ευνοïκές καιρικές συνθήκες και στη θέση της πόλης, στην άκρη του Μέλανα Δρυμού, πρόκειται για μια πόλη που της αξίζει μεγαλύτερη τουριστική αναγνώριση. Όταν δεν απολαμβάνετε την πανοραμική θέα από την κορυφή του Schlossberg, επισκεφθείτε ζυθοποιίες όπως τις Feierling και Martinsbräu, ενώ μην παραλείψετε και το Zum Roten Bären, το παλαιότερο ξενοδοχείο στη Γερμανία!

Ghent

Βέλγιο

H Γάνδη, είναι σχεδόν άγνωστη τουριστικά, παρόλο που πρόκειται για μια φλαμανδική πόλη, που είναι τόσο πολύβουη και σύγχρονη, με τα μοντέρνα καταστήματα της Vlaanderenstraat, όσο και γαλήνια. Η μεσαιωνική της αρχιτεκτονική και η βόλτα στα κανάλια, θα σας προσφέρουν νότες ηρεμίας, με άρωμα από μια άλλη εποχή!

Σοφία Λαδοπούλου

 

Πηγή: travelstyle.gr