Camping για ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ!! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις…!!

1331

Για πολλούς ο πιο όμορφος τρόπος διακοπών, για άλλους μια δύσκολη εμπειρία, και κάποιοι άλλοι είναι έτοιμοι να το ανακαλύψουν. Η κατασκήνωση είναι ένας εναλλακτικός τρόπος διακοπών, μια διαφορετική προσέγγιση που μας φέρνει σε άμεση με τη φύση και πρακτικά μας επιτρέπει να στήσουμε το χώρο διανυκτέρευσης λίγα μέτρα από το επιθυμητό, εν προκειμένω την παραλία.

Οι λόγοι που αποφασίζουμε να κάνουμε camping μπορεί να είναι πολλοί: το έχει αποφασίσει η παρέα, θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα, επιθυμούμε να ξυπνάμε μπροστά στη παραλία. Θέλουμε να δοκιμάσουμε την εμπειρία και να δούμε ένα διαφορετικό τρόπο διακοπών.

Το camping ή υπαίθρια κατασκήνωση πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπου οφείλουμε να πληρώσουμε ένα μικρό αντίτιμο ως ενοίκιο για τη σκηνή μας το οποίο αφορά το οργανωμένο camping ενώ το «ελεύθερο camping» είναι εκείνο κατά το οποίο κατασκηνώνουμε ελευθέρα σε κάποια παραλία ή μέρος της επιλογής μας.

Οργανωμένο Camping

Στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες οργανωμένα camping, σχεδόν σε όλα τα νησιά θα βρείτε περισσότερα από ένα. Πρόκειται για χώρους που παρέχουν εκτός από την έκταση να κατασκηνώσετε αλλά και πολλές και ποικίλες υπηρεσίες, όπως mini market, εστιατόριο, café, τουαλέτες, χώρους για το πλύσιμο των ρούχων, κουζίνες για μαγείρεμα κλπ. Ασφαλώς, όλα τα οργανωμένα camping δεν είναι ίδια. Ακόμη και αυτά έχουν διαφορετικές διαβαθμίσεις ανάλογα με τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Υπάρχουν camping που προσφέρουν water sports, πισίνες, εστιατόρια, δημιουργικές ενασχολήσεις για τα παιδιά, υπαίθριο κινηματογράφο, ακόμη και bungalows με κλιματισμό. Άλλα πάλι είναι πιο απλά με τα απολύτως απαραίτητα. Καλό όπως θα δούμε είναι να ελέγχετε από πριν την δεντροφύτευση ώστε να παρέχεται τουλάχιστον ένα σκιερό μέρος για την τοποθέτηση της σκηνής.

Οι αποσκευές.

Καλό είναι να ξεκινάμε αφαιρετικά, τι να μην πάρω μαζί μου. Πηγαίνοντας για camping τα πολλά ρούχα είναι περιττά, οπότε μεγάλου όγκου βαλίτσες, ακόμη και για πολυήμερες διακοπές κρίνουμε ότι δεν χρησιμεύουν. Με δεδομένο ότι όλη ημέρα είμαστε στην παραλία και το βράδυ έχουμε κάτι ελαφρύ την ενδεχόμενη ψύχρα. Λίγα και χρήσιμα ρούχα, εύκολα στο πλύσιμο, μαγιό, και πολλά φανελάκια θα μας βολέψουν για όλες τις διακοπές.

Το μέρος.

Στο διαδίκτυο εμφανίζονται πάνω από 300 οργανωμένα camping. H επιλογή και τα κριτήρια σε αυτή την περίπτωση είναι προσωπική. Ωστόσο υπάρχουν κάποια σημεία τα οποία καλό είναι να φροντίζουμε και θεωρούμε ως απαραίτητα. Η δεντροφύτευση ώστε να έχουμε σκιά. Η ύπαρξη και η καθαρότητα των χώρων υγιεινής. Οι παροχές όπως αποθηκευτικοί χώροι, parking, μίνι μάρκετ, και η ασφάλεια.

Φαρμακείο

Απαραίτητα κρίνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια τα αντηλιακά, τα after sun, τα εντομοαπωθητικά, υγρά μαντηλάκια ή καθαριστικό σαπούνι χωρίς χρήση νερού και για τους πιο σωστούς, να έχουμε Imodium για παν ενδεχόμενο αφού κινούμαστε και ζούμε στη φύση. Καλύτερα να έχουμε λιγότερα ρούχα και να φροντίσουμε τα καλλυντικά και το φαρμακείο μας.

Σκηνή και άλλα

Μια καλή και σταθερή σκηνή είναι απαραίτητη. Αν πάμε δύο άτομα καλό είναι να έχουμε σκηνή 4 ατόμων ώστε να κοιμηθούμε άνετα και να έχουμε χώρο για τα πράγματα μας. Μαζί με τη σκηνή βασικό είναι και το μικρό σακίδιο με τα απαραίτητα μικροαντικείμενα, όπως σκοινάκια, 2 φακούς με εφεδρικές μπαταρίες και οπωσδήποτε ένα πολυεργαλείο το οποίο το βρίσκεται σε διαφορετικά καταστήματα και τέλος σακούλες σκουπιδιών.

Προμήθειες

Από τα απαραίτητα που πρέπει να φροντίσουμε είναι το φορητό ψυγείο με παγοκυψέλες για αναψυκτικά και φρέσκο δροσερό νερό. Εφοδιαζόμαστε πάγο από κάποιο κοντινό σημείο και το διατηρούμε για 2 ημέρες με προσεκτική χρήση. Φρούτα και λαχανικά μπορούμε να έχουμε ώστε να τσιμπολογάμε μεταξύ των βουτιών. Καρότα, αγγουράκια, ντομάτες κάνουν καλό, διατηρούνται εύκολα και είναι ένα ελαφρύ και ωραιότατο σνακ. Ορισμένοι φροντίζουν να μεταφέρουν περισσότερα τρόφιμα και στήνουν ολόκληρα τσιμπούσια πάνω στην παραλία. Σε πρώτη φάση καλό είναι να έχουμε απλές και γρήγορες λύσεις, έπειτα όλο και κάποια ταβέρνα θα είναι γύρω μας για να απολαύσουμε ένα ελληνικό μεζέ.
Συμπεριφορά

Πάνω απ’ όλα είναι ο σεβασμός του χώρου που μας φιλοξενεί οπότε φροντίζουμε να τον αφήσουμε όπως είπαμε ει δυνατόν πιο καθαρό από ότι τον βρήκαμε. Αν γύρω μας είναι άλλες σκηνές καλό είναι να τηρούμε τα ωράρια κοινής ησυχίας. Επιλέξαμε αυτόν τον τρόπο διακοπών για να ηρεμήσουμε και να αποδράσουμε από την οχλαγωγία της πόλης και των αστικών κέντρων. Να είμαστε κόσμιοι και ήσυχοι και να σεβαστούμε τους γείτονες μας.
Τέλος σημαντικό είναι πριν φύγουμε για camping να έχουμε επιλέξει ανθρώπους άνετους, βολικούς, όχι δύσκολους και γκρινιάρηδες, όχι ανήσυχους και απροσάρμοστους.
Αν είσαι άνετος άνθρωπος, σε εμπνέει η αίσθηση της ελευθερία και της χαλάρωσης προσφέρει η κατασκήνωση, αν σου αρέσει να ξυπνάς και να βουτάς, το «σπίτι» σου να βρίσκεται λίγα μέτρα από το κύμα, να κοιμάσαι να το ακούς τότε ετοιμάσουμε για τις καλύτερες διακοπές!!!

Πηγή: http://www.altervita.gr/