Λεγραινά: Γιατί θεωρείται η πιο σέξι παραλία της Αθήνας;(Photos)

1742

Δεν διαθέτει το glamour του Αστέρα Βουλιαγμένης, την alternative χροιά που έχουν τα Λιμανάκια Βουλιαγμένης και δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο το Yabanaki. Ωστόσο στην άμμο της είναι που έχουν ξαπλώσει, συνήθως ημίγυμνες, οι πιο σέξι Ελληνίδες (ηθοποιοί, τραγουδίστριες, μοντέλα) της τελευταίας 15ετίας.

‘Δεν ξέρω τι θα συμβεί αν κάποιος πνιγεί, πάντως, αν κάποια λουόμενη έχει άμεση ανάγκη από φωτογράφο, στιλίστα ή make up artist, δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Από την παραλία μπορεί κατευθείαν να πάει στη δεξίωση’. Πάνε 4 χρόνια από τότε που ξεστόμισα τη συγκεκριμένη ατάκα, βρισκόμενος ένα πρωινό, μέσα Ιουνίου, στα Λεγραινά. Πάντα με την ιδιότητά μου ως αρχισυντάκτης αντρικού περιοδικού.

ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΛΕΓΡΑΙΝΑ, ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΛΕΓΡΑΙΝΑ

Το ίδιο θα έλεγες και εσύ αν ερχόσουν αντιμέτωπος με τον παραλογισμό της κατάστασης. Συγκεκριμένα, στην ίδια παραλία, την ίδια ακριβώς ώρα, λάμβαναν χώρα τρεις φωτογραφήσεις.

Στην αριστερή άκρη φωτογραφιζόταν η Ελένη Φουρέιρα για το καλοκαιρινό Esquire.

Στην δεξιά άκρη η Χριστίνα Μουστάκα για το καλοκαιρινό Nitro (σ.σ. εδώ είχε κάνει και την αντίστοιχη φωτογραφησή της για το Esquire).

Και κάπου στη μέση υπήρχε ακόμη μια φωτογράφηση μιας ανερχόμενης ηθοποιού (μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή το όνομα) για το Maxim.

Ενώ ήξερα ότι, την επόμενη ακριβώς μέρα, και πάλι στα Λεγραινά, είχε κανονισμένη φωτογράφηση το Status και το Playboy.

Μιλάμε για κανονικό μποτιλιάρισμα από καυτή (κυριολεκτικά και μεταφορικά) σάρκα. Όπως δηλαδή συνέβαινε, τα τελευταία χρόνια, ανέκαθεν στην συγκεκριμένη παραλία από τα μέσα Μαΐου και μετά.Όταν δηλαδή τα περιοδικά (κυρίως αντρικά και ποικίλης ύλης, αλλά όχι μόνο) έψαχναν ένα φθηνό open air καλοκαιρινό στούντιο.Ένα μέρος δηλαδή που να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Όπως το να είναι μεγάλο, ώστε να μπορείς να κάνεις 2-3 λήψεις χωρίς να βγάζει μάτι ότι βρίσκεσαι στο ίδιο μέρος.

Να διαθέτει άμμο (χωρίς ξαπλώστρες, beach bar και λοιπά παρελκόμενα). Έστω και αν αυτή δεν είναι εντελώς πούδρα και λευκή, όπως συμβαίνει στα Λεγραινά.

Να είναι σχεδόν πάντοτε χωρίς πολύ κόσμο και αδιάκριτα μάτια.

Και, το κυριότερο, να είναι δωρεάν και σχετικά κοντά στην Αθήνα. Έτσι ώστε και να δέχεται η φωτογραφιζόμενη να πάει ως εκεί και το αποτέλεσμα να είναι καλοκαιρινό και όχι στουντιακό και οι εκδόσεις να μην χρεώνονται με έξοδα μετακίνησης που είναι απαραίτητα για να πας ως π.χ. Ελαφόνησο. Εκεί που η άμμος ήταν επίσης ιδανική αλλά το κόστος μεγάλο.

Κάπως έτσι, λόγω ανάγκης, κόστους και άμμου, τα Λεγραινά εξελίχθηκαν στην πιο σέξι παραλία των νοτίων προαστίων. Περισσότερο δημοφιλή από τις καμπάνες του Αστέρα Βουλιαγμένης και το private house του Island, δυο ακόμη location που έχουν παίξει πολύ στα περιοδικά.

Συνολικά, όλα αυτά τα χρόνια, πρέπει να έχουν γίνει πάνω από 200 φωτογραφήσεις στην συγκεκριμένη παραλία. Αν το μάτι σου είναι εκπαιδευμένο, μπορείς εύκολα να θυμηθείς ποιες ψάχνοντας για χαρακτηριστικά σημάδια.

Όπως για το νησάκι στο βάθος, που φαίνεται στην συγκεκριμένη φωτογράφηση της Μάρως Λύτρα από το 2005.

Το συγκεκριμένο χρώμα της άμμου, που μπορείς να δεις εδώ φόντο στην φωτογράφηση της Χριστίνας Στεφανίδη για το Esquire.

Και, πάνω από όλα, τις καλαμιές στο κέντρο της παραλίας. Αυτές που φαίνονται πίσω από την Ελένη Φουρέιρα.

Καθώς επίσης την Καρδιτσιώτισσα Μις Ελλάς Ειρήνη Καρρά στη φωτογραφησή της για το Esquire.

Μια απομακρυσμένη παραλία, ένα ξεχασμένο μυστικό, πράγματα που μου έρχονται στο νου κάθε φορά που φέρνω την κόρη μου εδώ και βλέπω οικογένειες να απολαμβάνουν την άμμο.

Μόνο που, πλέον, αν μια λουόμενη έχει όντως ξαφνικά ανάγκη από φωτογραφό, στιλίστα ή make up artist, δεν θα υπάρχει κανείς τριγύρω να την βοηθήσει.

πηγή:nou-pou.gr