Θα προτιμούσατε να μένατε σε μεγαλύτερο σπίτι; Δείτε 9 αρχιτεκτονικά «θαύματα», των 20 τ.μ, και θα αλλάξετε γνώμη!! (PHOTOS)

1467

Όσο πιο υψηλές είναι οι τιμές του real estate σε έναν τόπο, τόσο οι ιδέες για την αξιοποίηση και του πιο μικρού χώρου είναι πιο ευφάνταστες. Όταν, μάλιστα, μπαίνουν στο παιχνίδι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και, κυρίως, πρακτικό.

Εννέα διαμερίσματα από πόλεις σε Ευρώπη, Ασία, Βόρεια και Νότια Αμερική, που αποδεικνύουν πως τα τετραγωνικά δεν είναι απαραίτητο συστατικό για να φτιάξεις έναν λειτουργικό χώρο.

1. ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ – 31,5 Τ.Μ.

Κινούμενοι τοίχοι σε ράγες στην οροφή δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξει κανείς πάνω από 20 διαρρυθμίσεις. Ενιαία κουζίνα, ιδιαίτερο υπνοδωμάτιο, ακόμα και οικιακό κινηματογράφο. Οι τοίχοι περιέχουν ή φέρουν συσκευές και χώρους (τηλεόραση, κουζίνα, ντουλάπες κ.ά.).

2. ΜΑΔΡΙΤΗ – 27 Τ.Μ.

Η κρίση έχει υποχρεώσει πολλούς νέους ανθρώπους να στραφούν αποκλειστικά σε μικρά σπίτια. Αυτό δίνει την ελευθερία και στους σχεδιαστές να φτιάξουν πρωτότυπες συνθέσεις και να δώσουν αντισυμβατικές λύσεις. Εδώ το όριο μόνο ο χώρος δεν είναι.

3. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – 39 Τ.Μ.

Ο δημιουργός του υποστηρίζει πως τα «λειτουργικά» του τετραγωνικά είναι περισσότερα από 90. Έχει μεγάλο κρεβάτι, μετακινούμενο τοίχο, χώρο για να δειπνήσουν δέκα άτομα, ακόμα και αποθήκη.

4. ΠΑΡΙΣΙ – 12 Τ.Μ.

Στους δημιουργούς εδώ δεν αρέσουν οι μετακινούμενοι τοίχοι και έτσι δεν έφτιαξαν κανέναν. Μόνο το κρεβάτι γίνεται καναπές και τα σκαλοπατάκια είναι συρτάρια.

5. ΣΑΟ ΠΑΟΥΛΟ – 36 Τ.Μ.

Η μαύρη σπιράλ σκάλα σχεδιάστηκε ειδικά για αυτό το διαμέρισμα. Το όλο αποτέλεσμα έχει κερδίσει θαυμασμό και βραβεία και ο δημιουργός του το αποκαλεί έργο τέχνης.

6. ΣΙΑΤΛ – 17 Τ.Μ.

Προηγουμένως ήταν απλώς μια αποθήκη. Σήμερα είναι ένας χώρος σε επίπεδα που έχει χώρο για όλα.

7. ΧΑΓΗ – 45 Τ.Μ.

Εδώ ο στόχος ήταν το φως. Φως που μπαίνει από τα μεγάλα παράθυρα, πρόκειται για σοφίτα, και αντανακλάται στους ανοιχτόχρωμους τοίχους και τα έπιπλα.

8. ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ – 20-27 Τ.Μ.

Η εταιρεία που τα κατασκευάζει έχει διαμορφώσει 30 από αυτά τα micro-apartments σε όλη την πόλη όπου το real estate είναι από τα ακριβότερα στον κόσμο. Και εδώ υπάρχουν τοίχοι με αποθηκευτικούς χώρους καθώς και τζάμια που αφήνουν το φως να μπαίνει κάνοντας το σπίτι να δείχνει μεγαλύτερο.

9. ΒΡΟΤΣΛΑΒ – 29 Τ.Μ.

Το βραβευμένο αυτό σπίτι στην πολωνική πόλη αγοράστηκε αρχικά για να ανακαινιστεί και να πουληθεί, αλλά οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν πως ήταν πολύ ωραίο για να το αφήσουν. Κάθε εκατοστό έχει αξιοποιηθεί, κάθε σχεδιαστική λεπτομέρεια έχει λόγο ύπαρξης.

fortunegreece.com

Διαβάστε επίσης:

Η νέα τάση στη διασκέδαση που σαρώνει: Υπόστεγα αυλών μετατρέπονται σε πρωτότυπα μπαράκια! (PHOTOS)
Όταν οι φωτογραφίες παραπλανούν: 8 διάσημα αξιοθέατα που από κοντά, είναι απογοητευτικά! (PHOTOS)