Πόσες φορές αναθεματίσαμε και καταραστήκαμε αυτό το φυτό που αφήνει εδώ και εκεί αυτά τα ξύλινα μυτερά μπαλάκιαπου καρφώνονται στα πόδια μας ή στα λάστιχα από το αμάξι ή το μηχανάκι μας;…

«Αχ, αυτά τα τριβόλια», αναφωνεί ο κόσμος όποτε τα πατάει και έχει και δίκιο… (βέβαια δεν αναφωνεί ακριβώς έτσι, αλλά ας μη ρίξουμε το επίπεδο…

Tribulus_terrestris

Το τριβόλι λοιπόν ή αλλιώς πεντάξυλο (επιστημονικά Tribulus Terrestis), ευδοκιμεί στον Ελλαδικό χώρο και στην Κύπρο. Είναι αυτοφυές και στο λεξικό του Κ. Μπαμπινιώτη, αναφέρεται ως αγκαθερό ζιζάνιο των αγρών.

Οπότε αν την επόμενη φορά το πατήσετε με το ποδήλατό σας, μπορείτε να αναφωνείτε: «Αχ, αυτά τα αγκαθερά ζιζάνια των αγρών»

Στην Κύπρο όμως οι καλλιεργητές κατάλαβαν τη σημασία αυτού του φυτού και προχώρησαν στη δημιουργία οργανωμένων καλλιεργειών…

 Ποιος ο λόγος λέτε;

Το γνωστό σε όλους μας τριβόλι, τελικά δεν πρέπει να είναι και τόσο μισητό… Πολύ απλά το τριβόλι μπορεί να γίνει το ιδανικό αντικαταθλιπτικό αλλά και εξαιρετικό ρόφημα το οποίο αυξάνει τη σεξουαλική διάθεση κατακόρυφα!

Επίσης η αντικαταθλιπτική δράση που έχει το τριβόλι, επηρεάζει θετικά τον οργανισμό μας ως προς την έκκριση ορμονών που σχετίζονται με την $εξουαλική επιθυμία, βελτιώνοντας τη $εξουαλική ζωή μας!

Το τριβόλι δεν παρουσιάζει καμία παρενέργεια στον οργανισμό. Το ρόφημα του, παρουσιάζει στους άνδρες αυξημένη κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, αυξημένη σπερματογένεση και υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης όπως έχουν παρατηρήσει οι επιστήμονες.

Στις γυναίκες τονώνει την $εξουαλική διάθεση και μειώνει ραγδαία τα ψυχοσωματικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως άσχημη διάθεση, πόνος στην κοιλιακή χώρα, υπεραιμία και αϋπνία.

Το βότανο αυτό μαζεύεται χωρίς τις ρίζες του, μόνο όταν είναι πλήρως ανθισμένο και μαζί με τους καρπούς του. Δηλαδή τα «τριβόλια» του.

Στη συνέχεια καθαρίζεται από τις σκόνες και το βράζουμε για αρκετή ώρα σε μια κατσαρόλα. Το ρόφημα αυτό, το «σουρώνουμε» και μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι μια εβδομάδα. Η δοσολογία είναι 3 φλιτζάνια του καφέ την ημέρα, με το τελευταίο να είναι πάντα το βράδυ πριν τον ύπνο.

Το τριβόλι, ένα φυτό αρκετά καλά «καμουφλαρισμένο» με φοβερά αγκάθια – καρπούς, το οποίο χαρίζει τα εκχυλίσματά του σε φάρμακα όπως το Τριπεστάν και το Τριβολίν, γίνεται πλέον όλο και πιο γνωστό στον κόσμο.

Καλό θα ήταν να προτιμούμε την κατανάλωση του ως ρόφημα και όχι ως επεξεργασμένο φάρμακο.

Βέβαια, πρέπει πάντα να ζητάμε τη γνώμη κάποιου γιατρού και ποτέ να μην καταναλώνουμε οποιοδήποτε βότανο κατά βούληση. Έτσι αποφεύγουμε τις παρενέργειες…

makeleio.gr