Σύμφωνα με το anatropionline.gr:

Η μωρουδιακή σκόνη είναι κάτι κοινό σε όλα τα νοικοκυριά, ακόμη και όταν δεν υπάρχει μωρό. Οι περισσότερες γυναίκες ορκίζονται για τη σκόνη με βάση το ταλκ, υποστηρίζοντας ότι κάνει το δέρμα απαλό και νεανικό.

Εάν ανήκετε κι εσείς στις γυναίκες αυτές, θα πρέπει να σταματήσετε. Η μωρουδιακή σκόνη, όπως το προϊόν που πωλείται από την Johnson & Johnson, αυξάνει τον κίνδυνο των γυναικών να διαγνωστούν με καρκίνο των ωοθηκών κατά 33%.

Ο Δρ Ντάνιελ Cramer, επιδημιολόγος, πιστεύει ότι τουλάχιστον 10.000 γυναίκες αναπτύσσουν καρκίνο των ωοθηκών ως άμεσο αποτέλεσμα της χρήσης ταλκ σε καθημερινή βάση.

182615-thumb-2yzkfahk3t99qpwcnjmqrk

 

Τα συγκλονιστικά γεγονότα

Ήδη από το 1982, οι μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ ταλκ και του καρκίνου των ωοθηκών σε γυναίκες. Ευρήματα έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν την πούδρα με βάση το ταλκ είναι 300 φορές πιο πιθανό να διαγνωστούν με καρκίνο.

Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από τους New York Times και ανάγκασαν την μεγάλη εταιρία Johnson & Johnson να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από το προϊόν της.

Διαβάστε και ακολουθήστε τις ετικέτες

Εάν έχετε ένα μπουκάλι μωρουδιακής πούδρας στο σπίτι σας, πηγαίνετε να διαβάσετε την ετικέτα και τις προειδοποιήσεις (και στη συνέχεια πετάξτε το μπουκάλι).

Η Johnson & Johnson προειδοποιεί τους ανθρώπους να αποφεύγουν την επαφή της πούδρας με τα μάτια τους καθώς επίσης και την εισπνοή. Δεν υπάρχει τίποτα σχετικά με την ικανότητα των σωματιδίων του ταλκ να παραμένουν στο δέρμα για χρόνια και να ταξιδεύουν στην ωοθήκες σας.

Εξάλλου, δεν αναφέρεται πουθενά στο μπουκάλι ότι το τάλκ προκαλεί φλεγμονή και είναι ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν τα καρκινικά κύτταρα.

Ωστόσο, η μεγάλη εταιρία παραδέχθηκε ότι είναι ενήμερη για τους κινδύνους της μωρουδιακής πούδρας της, όπως επισημαίνεται στη μελέτη του 1982. Και αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να προειδοποιούν τους πιστούς πελάτες τους από τις επικίνδυνες παρενέργειες της χρήσης των μωρουδιακών προϊόντων της.

Και δεν είναι μόνο αυτά

Χρησιμοποιώντας ταλκ για το μωρό σας είναι μάλλον χειρότερο από το να το χρησιμοποιήσετε για τον εαυτό σας. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής έχει προειδοποιήσει τους γονείς κατά της χρήσης παιδικής πούδρας και ειδικά ταλκ.

Η ανόργανη αυτή ουσία μεταφέρεται εύκολα στον αέρα και μπορεί να εισπνευστεί από βρέφη, προκαλώντας στέγνωμα των βλεννογόνους τους. Αυτές οι επιδράσεις στην αναπνοή μπορούν να οδηγήσουν σε συριγμό στα μωρά.

Ορισμένα κρούσματα πνευμονίας σε βρέφη έχουν επίσης επισημανθεί κατά τη χρήση της πούδρας, αλλά ποτέ δεν θα δείτε την προειδοποίηση στην ετικέτα.

Γιατί συγκαλύπτουν τα γεγονότα;

Όπως με κάθε μεγάλη εταιρεία, όλα γίνονται για τα λεφτά. Θα αγοράζατε ένα προϊόν που είναι γνωστό ότι προκαλεί καρκίνο; Πιθανώς όχι.

Πολλές πρόσφατες αγωγές, ωστόσο, ανάγκασαν την εταιρεία να αλλάξει την ετικέτα προειδοποίησης. Με ένα γιγαντιαίο “Μπορεί να προκαλέσει καρκίνο” αυτοκόλλητο στο πλάι, νομίζω ότι είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι αυτό θα σήμαινε ότι όλες οι μωρουδιακές πούδρες Johnson & Johnson θα έπρεπε να αποσυρθούν από το ράφι.

Ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις

Για τα μωρά, το καλύτερο υποκατάστατο είναι η βαζελίνη, η οποία βοηθάει στην επούλωση των πληγών. Για τους ενήλικες, είναι ασφαλές να χρησιμοποιούν μωρουδιακή πούδρα βασισμένη σε άνθος αραβοσίτου, ώστε να επιτύχουν τα ίδια αποτελέσματα μαλακής επιδερμίδας.

 

Πηγή: anatropionline.gr