Ο Λάκης Λαζόπουλος μιλάει για τον Ρουβά και το “Άξιον Εστί” (VIDEO)

1648

«Βεβαίως και έχει δικαίωμα ένας τραγουδιστής να βαρεθεί…».

Ο Λάκης Λαζόπουλος δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει στο Αλ Τσαντίρι Νιουζ την επιλογή του Σάκη Ρουβά να απαγγείλει το “Άξιον Εστί”.

«Βεβαίως και έχει δικαίωμα ένας τραγουδιστής να βαρεθεί κάποια στιγμή στη ζωή του μεγαλώνοντας να τραγουδάει συνέχεια “θα σου φτιάξω μακαρόνια με κιμά, θα σου κάνω και μασάζ στα πόδια σου”. Οι εποχές αλλάζουν. Διάβασα και τη δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη, λέει “εγώ δεν τον επέλεξα τον Ρουβά, αλλά προτιμώ τη χειρότερη εκτέλεση, από την απαγόρευση”. Γιατί τόση κουβέντα; Γιατί το κάνουμε αυτό; Γιατί έχουμε συνηθίσει πως το δημιούργημα ενός καλλιτέχνη, με κάποιον τρόπο ακολουθεί τη ζωή του, το λόγο του, τις διατυπώσεις του μέσα στο χρόνο.

Είναι ένα ακολούθημα η τέχνη της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Βλέπεις τον Μικρούτσικο και δεν σου έρχεται μετά ότι μετά από αυτό θα πάει να γράψει “δεν ταιριάζετε σου λέω”. Σου έρχεται πιο φυσιολογικό να έχει γράψει “Εφτά. Σε παίρνει αριστερά, μην το ζορίζεις”. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας δεν έχει το δικαίωμα να δει αλλιώς τον εαυτό του μέσα στο χρόνο. Και η εποχή θα απαντήσει αν ο Ρουβάς κάνει το Άξιον Εστί ή το Ανάξιον Εστί».

 

 

πηγή: zappit.gr