Άρθρο με τίτλο «τι μας έχει στοιχίσει η Ελλάδα μέχρι τώρα» φιλοξενεί η ηλεκτρονική έκδοση της Bild, σύμφωνα με το οποίο υπολόγισε το συνολικό ποσό που έχει δοθεί ως βοήθεια στην Ελλάδα και το απεικόνισε με 88 φορτηγά χωρητικότητας 40 τόνων, γεμάτα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ….

«Τα χρήματα τα οποία έχουν δαπανήσει μέχρι τώρα ο δανειστές μας για την Ελλάδα, από την υπαγωγή της στο μηχανισμό στήριξης έως σήμερα, είναι τόσα πολλά που θα μπορούσαν να μεταφερθούν με 88 φορτηγά, βάρους 40 τόνων», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και στη συνέχεια κάνει μια ιστορική αναδρομή, με αφορμή και τα 5 χρόνια που πέρασαν από το Καστελόριζο και την ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου ότι η χώρα μπαίνει στο μνημόνιο.

bild2

«Στις 23 Απριλίου του 2010, μία Παρασκευή, ο τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο Καστελόριζο (ένα μικρό νησί με 550 κατοίκους) ανακοίνωσε στους Έλληνες ότι, δεν μπορούν πλέον να αποπληρώσουν το χρέος τους κι ότι χρειάζονται οικονομική στήριξη από την Ε.Ε. Τότε, όπως είχε πει ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έρθουν δύσκολοι καιροί, μία νέα Οδύσσεια» και συνεχίζει: «Εβδομήντα δισεκατομμύρια ευρώ απορρόφησε η Αθήνα από τις Βρυξέλλες κατά το πρώτο πακέτο στήριξης ,με τα κράτη μέλη της Ε.Ε να δίνουν στη Αθήνα 52,9 δισεκατομμύρια ευρώ και το ΔΝΤ 20,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Κατά το δεύτερο πακέτο στήριξης η Αθήνα έλαβε το ποσό των 130, 9 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας «EFSF». To ΔΝΤ συνέδραμε το ποσό των 11,8 δισεκατομμυρίων ευρώ».

 

Πηγή: kafeneio-gr.blogspot.gr